Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleParlament - învestitură Guvern/ Ciucă: Aderarea la Spaţiul Schengen, statul de drept...

Parlament – învestitură Guvern/ Ciucă: Aderarea la Spaţiul Schengen, statul de drept şi independenţa justiţiei – priorităţi

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, joi, în plenul Parlamentului că Guvernul va asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, iar, în plan extern, va avea ca obiectiv strategic aderarea României la Spaţiul Schengen şi consolidarea profilului de pilon de securitate regional în NATO şi a rolului în UE.

‘Ne propunem ca politica externă a României să fie una coerentă, predictibilă şi bazată pe trei piloni fundamentali: consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului în NATO şi consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. (…) În plan internaţional, aderarea României la Spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv strategic cu implicaţii puternice asupra întregii arhitecturi de securitate a UE’, a afirmat Ciucă la şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului.

El a adăugat că în cadrul NATO ‘se va urmări consolidarea profilului de pilon de securitate regional’.

‘În acelaşi timp, în plan extern, ţara noastră va continua să susţină activ eforturile de integrare în Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi programul de reforme pro-democratice, în baza Parteneriatului Strategic pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova. Sprijinul nostru este fundamentat pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, precum şi viziunea spaţiului comun din perspectiva integrării europene’, a menţionat premierul desemnat.

În privinţa Justiţiei, Ciucă a menţionat că este necesară asigurarea respectării statului de drept şi independenţa justiţiei, ‘având în vedere mai ales priorităţile care decurg din obligaţiile României ca stat membru al Uniunii Europene’.

‘Justiţia reprezintă acea puterea statului chemată să realizeze un serviciu public eficient, accesibil, imparţial şi independent. Un sistem de justiţie modern, eficient, accesibil şi de de calitate, adaptat nevoilor cetăţenilor şi mediului privat reprezintă o importantă premisă pentru dezvoltarea şi stabilitatea economică şi socială a ţării’, a mai spus Ciucă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks