test
AcasăStiri generaleParlament - şedinţă solemnă/Tîlvăr (PSD): Aderarea României la UE - un obiectiv...

Parlament – şedinţă solemnă/Tîlvăr (PSD): Aderarea României la UE – un obiectiv asumat de întreaga clasă politică

Aderarea României la Uniunea Europeană a fost un obiectiv asumat de întreaga clasă politică, a fost o dovadă a responsabilităţii, a capacităţii de a coopera şi de a acţiona unitar în vederea atingerii unui obiectiv de interes naţional, a afirmat miercuri senatorul PSD Angel Tîlvăr.

‘Aderarea a fost un pas important. El a însemnat implementarea de reforme necesare ţării noastre, dar, cred eu, important este procesul continuu al integrării, al recuperării decalajului de dezvoltare, al racordării complete a României la spaţiul european. În aceşti 15 ani, România a făcut paşi evidenţi în această direcţie. Poate viteza nu a fost cea dorită, ne-am mai poticnit, am mai greşit, dar paşii înainte sunt evidenţi’, a declarat senatorul social-democrat, la şedinţa solemnă a Parlamentului, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la UE.

El a adăugat că ţara noastră are de lucru în continuare pentru a reduce decalajele de dezvoltare dintre regiuni, atât în interior, cât şi dintre România şi alte ţări membre.

‘Impactul pozitiv al aderării la Uniune rămâne unul perceptibil, fie prin proiectele pe care România le implementează, cu finanţare europeană, fie prin beneficiile pe care sistemul de valori şi libertăţi europene le aduc. (…) Procesul de integrare a însemnat şi o participare consistentă la mecanismele decizionale europene şi vreau să reamintesc exercitarea de către ţara noastră, pentru prima dată, a preşedinţiei rotative a Consiliului UE din ianuarie până în iunie 2019. (…) România are nevoie de UE aşa cum UE are nevoie de România, iar provocările ultimei perioade dovedesc că viitorul României este strâns legat de viitorul Uniunii Europene. (…) România este un stat european responsabil şi implicat în contextul în care avem nevoie de o Uniune întărită în interior, dar şi în plan global, pentru că o Uniune Europeană puternică este esenţială pentru prosperitatea şi stabilitatea regională. Criza actuală de securitate din vecinătate confirmă acest lucru’, a subliniat senatorul PSD.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks