Acasă55Parlamentarii pot folosi suma forfetară pentru plata anunţurilor online şi a serviciilor...

Parlamentarii pot folosi suma forfetară pentru plata anunţurilor online şi a serviciilor de reprezentare şi asistenţă mediatică

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, vineri, o hotărâre potrivit căreia senatorii şi deputaţii vor putea să achite din suma forfetară anunţuri plătite online în vederea promovării şi prezentării activităţilor parlamentarului, servicii în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, servicii de consultanţă şi asistenţă economică, servicii de reprezentare şi asistenţă mediatică, servicii de transmitere de informaţii în reţelele de socializare din mediul digital şi cursuri de formare profesională.

‘În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii pot efectua cheltuieli din suma forfetară, după cum urmează: cheltuieli privind serviciile în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în înţelesul Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru personalul din cadrul birourilor parlamentare, cheltuieli pentru servicii de publicitate, editare, proiectare, anunţuri prin mass-media, producţie şi difuzare de materiale promovare video şi audio pentru televiziune şi sistemul local de internet şi radio, cât şi prin anunţuri plătite online (inclusiv platforme de socializare online) în vederea promovării şi prezentării activităţilor parlamentarului’, se arată în hotărâre.

Tot din suma forfetară, parlamentarii pot face cheltuieli privind servicii de telefonie fixă, telefonie mobilă, fax, inclusiv chiria echipamentelor, cheltuieli pentru proiectarea şi mentenanţa paginii web a biroului parlamentar şi a altor conturi de socializare online, cheltuieli privind organizarea de evenimente pentru promovarea activităţii parlamentare în circumscripţie (închiriere sală şi servicii tehnice), cheltuieli privind servicii de consultanţă şi asistenţă juridică de specialitate, servicii de consultanţă şi asistenţă economică, servicii de reprezentare şi asistenţă mediatică, servicii de transmitere de informaţii în reţelele de socializare din mediul digital, servicii de traducere decontate în baza contractelor încheiate cu societăţi specializate sau cu persoane fizice autorizate.

Alte cheltuieli care vor putea fi făcute de deputaţi şi senatori sunt cele ‘privind decontarea serviciilor pe platformele online de conferinţe (videoconferinţe/teleconferinţe) destinate activităţii parlamentare, cheltuieli pentru pachete şi soluţii software pentru activitatea biroului parlamentar, cheltuieli privind cursuri de formare profesională, respectiv cursuri de perfecţionare cu o durată de 30-70 ore sau specializare cu o durată de 180-300 ore, susţinute de către furnizorii acreditaţi în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor (…), pentru dobândirea competenţelor care au legătură cu fişa postului, respectiv activitatea prestată la biroul parlamentar’.

‘Cheltuielile decontate pe baza declaraţiei pe propria răspundere se stabilesc în limita maximă de 50 % din suma forfetară. Declaraţia pe propria răspundere a deputatului, respectiv a senatorului, prevăzută în anexa nr. 2, constituie document justificativ pentru decontare. Sumele neutilizate pentru cheltuielile prevăzute la alin. (1) se reportează pentru lunile următoare’, se mai arată în document.

Această hotărâre urmează să intre în vigoare la data de 1 martie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks