test
AcasăStiri generalePatron de videochat, trimis în judecată pentru evaziune; a câştigat peste 11...

Patron de videochat, trimis în judecată pentru evaziune; a câştigat peste 11 milioane de dolari, dar nu a plătit taxe

Un patron de videochat, care deţinea studiouri în zone bune ale Capitalei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 2 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada ianuarie 2010 – martie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a coordonat activităţi de tip videochat desfăşurate de mai multe persoane de sex feminin în beneficiul său, în mai multe imobile situate în municipiul Bucureşti, aşa-zise ‘studiouri’ (situate la Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Crângaşi, Piaţa Obor, Piaţa Iancului, Calea Moşilor şi Piaţa Romană), încasând în conturile personale deţinute la unităţile bancare din România, Ungaria şi Bulgaria, precum şi în cele pe care era împuternicit sumele totale de 10.491.761 dolari şi 1.200.416 euro (40.298.709 echivalent în lei).

Veniturile nu au fost declarate organelor fiscale, inculpatul ascunzând sursa impozabilă cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

După cum a rezultat din probatoriul administrat, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (6 acte materiale aferente anilor 2010 – 2015) este în sumă totală de 8.664.209 lei (echivalentul a 1.983.247 euro, la un curs de schimb mediu de 4,3687 euro/lei), din care 6.447.794 lei reprezintă impozit pe venit şi 2.216.415 lei reprezintă contribuţie de asigurări sociale de sănătate.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor conturi bancare şi asupra mai multor bunuri mobile şi imobile.

Activitatea de urmărire penală a presupus efectuarea unor activităţi de cooperare internaţională pentru obţinerea de documente şi date privind tranzacţiile bancare din Bulgaria şi Ungaria, a unor expertize şi constatări contabile judiciare, tehnico-ştiinţifice, precum şi audierea a numeroşi martori.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks