Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, a declarat, joi, că Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a crescut numărul paturilor rezervate pentru bolnavii de COVID-19 la 224, plus 10 la Anestezie Terapie-Intensivă, acestea din urmă fiind ocupate în totalitate.
‘Din bugetul judeţean de peste 924 milioane de lei, 45% reprezintă bugetul Spitalului Clinic Judeţean Mureş (…) Din 4 octombrie, Spitalul Clinic Judeţean Mureş a crescut numărul paturilor rezervate pentru bolnavii de coronavirus la 224, plus 10 la ATI. În prezent sunt internate 202 de persoane infectate cu coronavirus, iar 10 la secţia de terapie intensivă, având toate locurile ocupate. Restul instituţiilor aflate în subordinea noastră funcţionează conform reglementărilor epidemiologice, cu purtarea măştii, dezinfecţie, număr redus de vizitatori etc. Au fost efectuate o serie de investiţii pe fondul COVID-19, precum un sistem capabil de digitalizarea datelor – sistem PACS, ambulanţă transport pacienţi, electrocardiograf, autoclave, computer tomograf, sistem de extracţie automată a ADN şi ARN’, a declarat Peter Ferenc, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat un bilanţ a activităţii sale la un an de la alegeri.
Potrivit preşedintelui CJ Mureş, pe parcursului ultimului an au fost efectuate şi alte investiţii în domeniul sănătăţii, cum ar fi renovarea completă a clinicii de oncologie, în valoare totală de peste 11,8 milioane de lei, din care Ministerul Sănătăţii a investit peste 10,2 milioane de lei, fiind elaborate o serie de studii de fezabilitate pentru viitoarele proiecte.
Între acestea, Peter Ferenc a amintit creşterea eficienţei energetice ale Clinicii de Pneumologie şi mansardare, construirea unei secţii pentru terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase I, renovarea fostei clinici de medicina muncii.
‘Dezvoltarea sistemului de sănătate a fost mereu o prioritate pentru noi, iar situaţia din prezent ne arată fără echivoc necesitatea spitalelor cu echipament de ultimă oră (…) A fost achiziţionată aparatură medicală: centrifugă de laborator, ecograf, echipament radiologic digital, frigider depozitare cadavre, pompă aspiraţie vacuum, elevator hidraulic pentru manevrat cadavre, incubator deschis standard, incubator deschis performant, licenţe – soft gestionare prin identificare unică’, a precizat preşedintele CJ Mureş.
Consiliul Judeţean Mureş mai are în subordine şi Spitalul Municipal din Târnăveni.