test
Acasă55Pîslaru (REPER): Avem de departe cea mai robustă echipă ca lucruri realizate...

Pîslaru (REPER): Avem de departe cea mai robustă echipă ca lucruri realizate la nivelul Parlamentului European

Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) nu va face alianţe şi se va prezenta cel puţin la alegerile europarlamentare de anul viitor singur, a declarat, marţi, la Vâlcea, copreşedintele formaţiunii politice, fondată în mai anul trecut, europarlamentarul Dragoş Pîslaru.

‘Noi avem un mare avantaj, deşi suntem un partid tânăr şi având în vedere că primele alegeri sunt cele europarlamentare. Avem de departe cea mai robustă echipă ca şi lucruri realizate la nivelul Parlamentului European. Am avut un sondaj în timpul verii care ne plasează aproape de pragul electoral pentru alegerile europarlamentare cel puţin. Suntem acum în consolidare în sensul că vom atinge 30 de filiale judeţene şi speranţa noastră este că terminăm procesul de construcţie al tuturor filialelor judeţene şi în municipiile mari până la sfârşitul lunii octombrie. Şi, da, vom participa în toate tururile de alegeri. Avem acum o campanie activă de recrutare de persoane competente şi care să corespundă setului nostru de valori, astfel încât atât cu colegii pe care îi avem deja, cât şi cu sprijinul noilor veniţi să putem avea una dintre cele mai bune echipe pentru alegeri. Atâta timp cât indiciile sunt că pentru acest tip de alegeri depăşim pragul pe cont propriu, suntem încrezători că nu este nevoie să mai avem alte alianţe’, a afirmat Pîslaru.

Copreşedintele REPER nu exclude însă ca partidul său să susţină la nivel local candidaţi independenţi.

‘Evident, având în vedere că sunt atâtea poziţii legate de candidaturi la nivel judeţean, în primul rând vom avea o filială care, conform statutului, are o autonomie de decizie. Deci la noi nu avem o chestiune de decizie în plic în care la nivel central le spunem colegilor din Vâlcea ce trebuie să facă. Procedura în acest moment presupune o colaborare între filiala Vâlcea şi Biroul Naţional şi sunt convins că va exista o evaluare locală cu privire la ce se întâmplă şi vom avea sondaje care vor defini candidaţii. Avem un concept pe care îl cunoaşteţi, şi anume, de primaries în care înaintea stabilirii candidatului vom avea o mică competiţie internă cu posibilitatea să fie şi o competiţie, se numeşte primaries extern, în sensul în care să poţi să atragi şi persoane care nu sunt afiliate politic şi în condiţiile în care se demonstrează că sunt persoanele care au cea mai mare tracţiune să putem susţine chiar candidaţi independenţi într-o primă fază, pe care apoi să putem să îi primim în partid’, a spus Pîslaru.

Eurodeputatul a precizat că partidul pe care-l conduce împreună cu Ramona Strugariu, de asemenea europarlamentar, are în prezent circa 2.000 de membri la nivelul întregii ţări. El s-a aflat marţi la Râmnicu Vâlcea pentru a lansa şi în judeţul Vâlcea programul naţional REPER & Renew Europe – ‘Caravana tinerilor’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks