AcasăStiri generalePJS1: Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă - trimis...

PJS1: Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă – trimis în judecată în stare de libertate

Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord din Capitală a fost trimis în judecată, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit unui comunicat al PJS1 transmis AGERPRES, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală.

Procurorii notează în rechizitoriu că, la data de 14 aprilie, în intervalul 08.00 – 20.00, persoana vătămată a fost planificată în serviciu, ca poliţist judiciar, în ţinută civilă, în cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord.

‘În jurul orei 10.20, persoana vătămată s-a deplasat Ia o farmacie din incinta Gării de Nord, în scopul procurării de medicamente pentru uz propriu, aşezându-se la coada formată în faţa farmaciei. Aflat în trecere şi fiind în stare de ebrietate, inculpatul s-a îndreptat către persoana vătămată şi a atins-o cu mâna în zona inghinală, după care şi-a continuat drumul. După contactul fizic dintre cei doi, persoana vătămată s-a deplasat în urma inculpatului, 1-a chestionat pe acesta cu privire la gestul avut, prezentându-şi calitatea de poliţist. Inculpatul, în continuare, a adresat injurii persoanei vătămate şi a ameninţat-o cu acte de violenţă, spunându-i că o va bate şi să îl lase în pace, ameninţări care au fost de natură sa-i creeze persoanei vătămate o stare de temere’, precizează anchetatorii.

Iniţial, individul a fost reţinut de poliţişti, dar a fost eliberat de către un procuror, care a constatat mai multe vicii de procedură. Procurorul susţinea că agenţii de poliţie nu i s-au adus la cunoştinţă individului motivele luării măsurii preventive şi nici drepturile pe care le deţinea în calitate de persoană reţinută.

De asemenea, bărbatul a fost lăsat în libertate de către procuror, pe motiv că, deşi faptele de care este acuzat prezintă un grad de pericol social abstract ridicat, reflectat în limitele de pedeapsă mari, în concret ‘fapta posedă un grad de pericol social mult mai redus, prin raportare la modul de derulare a contactului fizic dintre inculpat şi persoana vătămată’.

Totodată, susţinea Parchetul în urmă cu două săptămâni, s-a reţinut că bărbatul a avut o conduită procesuală corespunzătoare, recunoscând în integralitate acuzaţiile, prezentând totodată ‘o atitudine de regret, punând faptele pe seama consumului exagerat de alcool, iar procurorul a avut în vedere şi circumstanţele personale ale acestuia, respectiv că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu face parte dintr-un mediu predispus la comiterea de infracţiuni’.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks