AcasăStiri generalePMB lansează licitaţia pentru reabilitarea liniei 5 de tramvai; valoarea estimată a...

PMB lansează licitaţia pentru reabilitarea liniei 5 de tramvai; valoarea estimată a contractului – 154 de milioane de lei

Primăria Capitalei anunţă pe SEAP licitaţie pentru reabilitarea liniei 5 de tramvai, parte a obiectivului de investiţii ‘Reabilitarea sistemului rutier pe str. Barbu Văcărescu şi str. Căpitan Av. Alexandru Şerbănescu de la şos. Ştefan cel Mare la Pod Băneasa’.

Contractul are o valoare totală estimată la 154.261.252 lei şi o durată de 12 luni.

Acesta vizează reabilitarea sistemului rutier pe str. Barbu Văcărescu şi str. Căpitan. Av. Alexandru Şerbănescu, de la şos. Ştefan cel Mare la Pod Băneasa, inclusiv serviciul de proiectare a sistemului de iluminat public, modernizarea substaţiei Nordului, lucrări la reţelele edilitare şi sistemul de semaforizare.

Conform caietului de sarcini, suprafaţa totală a terenului unde se vor efectua lucrări de construcţii este de 31.583 mp, dintre care 29.710 mp pentru linia de tramvai şi 1.873 mp pentru peroane. Peroanele existente vor fi demolate şi vor fi construite altele noi, care să corespundă cerinţelor legate de confortul şi siguranţa călătorilor, având şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 40%, iar aspectele tehnice – 60%.

În urmă cu cinci zile, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia reabilitării liniei 5 de tramvai. El invită companiile interesate să participe la acest proiect.

‘Pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substaţia de tracţiune Nordului, sistemul de iluminat public. Totodată, vor fi şi lucrări de relocare semaforizare pe bulevardul Barbu Văcărescu şi str. Alexandru Şerbănescu, precum şi lucrări la reţelele edilitare’, a scris primarul general pe Facebook.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks