Consilierii PNL în cadrul Consiliului Local Craiova susţin că primăria municipiului a cheltuit milioane de euro în ultimii ani pe achiziţia de terenuri cu scopul de a construi parcări subterane şi pasaje supraterane în anumite zone pentru decongestionare traficului, însă până acum nu a construit nimic.
Aceştia au atras atenţia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în scurt timp timp traficul în Craiova va fi blocat, inclusiv pe centura de nord a oraşului, odată cu finalizarea drumului expres Craiova – Piteşti.
‘Nu există o strategie de dezvoltare a oraşului şi nici în privinţa traficului rutier. Nu se ia nicio măsură, iar în scurt timp traficul în oraş va fi blocat, dacă nu se intervine’, a spus consilierul liberal Teodor Sas.
El a dat mai multe exemple, cum ar fi intersecţia străzii Tehnicii cu Calea Bucureşti unde este nevoie de un pasaj suprateran, traficul fiind blocat zilnic pe Calea Bucureşti, la intrarea dinspre Piteşti.
‘De asemenea, lipsa parcărilor din oraş este unul dintre motivele care duc la îngreunarea traficului. S-au achiziţionat terenuri de milioane de euro pentru parcări. În afară de parcarea de acum 10 ani, nu s-a construit nimic în centrul oraşului. Şi atunci de ce s-au cheltuit milioane de euro pe terenuri?’, a argumentat Teodor Sas.
El s-a mai referit şi la lucrările de asfaltare care se fac în momentul de faţă în oraş, afirmând că sunt decopertate străzi care sunt foarte bune, iar străzile neasfaltate sau care ar trebui reparate nu sunt cuprinse în programul de reparaţii.
‘Am să dau un exemplu. Săptămâna aceasta a început să fie decopertată strada Caracal, deşi nu avea nevoie de nicio reparaţie capitală. Este vorba de o stradă pe trei benzi, de circa un kilometru. Se cheltuie banii total aiurea, când sunt străzi neasfaltate sau care trebuie reparate. Strada Henri Coandă, la fel. Am solicitat clarificări executivului şi mi s-a spus că sunt reparaţii locale. Or, aici nu este vorba despre reparaţii locale, când este toată strada decopertată’, a afirmat Teodor Sas.
Consilierul local al PNL a atras atenţia şi asupra faptului că pensionarii de peste 70 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe transportul în comun, indiferent de cuatumul pensiei.
‘Noi am solicitat ca pensionarii cu pensie de până la 2.500 de lei să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Doamna primar nu a vrut acest lucru, a acceptat ca doar pensionarii cu pensii de până la 1.750 de lei să beneficieze de transport gratuit. Până acum, pensionarii de peste 70 de ani aveau gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Odată cu acea Hotărâre de Consiliu, asumată de doamna primar, pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani nu mai au gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Am primit sesizări din partea foarte multor persoane cu privire la faptul că au fost verificaţi de controlorii din mijloacele de transport în comun şi li s-au rupt abonamentele emise anterior, pe motiv că nu mai sunt valabile’, a declarat Teodor Sas.
La rândul său, consilierul Marinel Florescu a afirmat că Primăria Craiova poate solicita fonduri guvernamentale pentru a sprijini înlocuirea a 5.000 de autovehicule uzate, însă reprezentanţii municipalităţii doresc să înlocuiască doar 200 de maşini. AGERPRES / (A – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)