Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie să urmărească îmbunătăţirea vieţii, iar pentru aceasta este necesar un efort conjugat, a declarat, miercuri, deputatul Ovidiu Ganţ, care a anunţat că parlamentarii grupului minorităţilor naţionale votează în favoarea proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.
‘Utilitatea aderării nu mai trebuie dovedită, ea ţine de domeniul evidenţei, România cunoscând după anul 2007 o dezvoltare fără precedent. Tratatul pe care îl ratificăm este expresia solidarităţii statelor membre în faţa pandemiei şi permite implementarea unor mecanisme de redresare a acestora din punct de vedere economico-social. Este cât se poate de clar că împreună vom trece mai uşor peste aceste greutăţi decât ar încerca fiecare în parte’, a afirmat Ganţ, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, la dezbaterea proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.
Potrivit acestuia, mecanismul de redresare şi rezilienţă oferă şansa unui plan naţional care ar putea fi cel mai important instrument de finanţare a dezvoltării ţării noastre în următorii ani, distinct de Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021 – 2027.
‘Toată lumea vorbeşte în acest context despre bani, fiind extrem de important să avem parte de granturi şi împrumuturi în condiţii avantajoase, în perioada următoare, pentru a realiza proiecte majore în domeniul infrastructurii rutiere şi feroviare, sănătăţii, învăţământului, mediului, energiei, dezvoltării comunitare, infrastructurii sociale, digitalizării, etc. Acest plan mai conţine şi intenţia unor reforme în domenii esenţiale pentru societate. (…) Toate acestea nu reprezintă însă un scop în sine, ci trebuie să urmărească în final îmbunătăţirea vieţii noastre, a tuturor cetăţenilor României. Pentru îndeplinirea acestui deziderat considerăm că este nevoie de acţiune politică şi administrativă, un efort conjugat al Parlamentului, Guvernului şi administraţiei publice locale, o colaborare transpartniciă, dar, mai ales, de susţinere a populaţiei’, a explicat deputatul.
El a adăugat că, dacă această susţinere ar lipsi, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ‘şi-ar rata scopul’. ‘Am putea asista la cel mai mare eşec din ultimii 30 de ani. Sperăm că planul se va bucura de susţinere cvasigenerală, iar în ceea ce priveşte grupul minorităţilor naţionale vom face ceea ce ţine de noi pentru ca demersul să se soldeze cu un succes major pentru România. (…) Grupul nostru parlamentar va vota în favoarea ratificării tratatului’, a anunţat Ovidiu Ganţ.