Acasă55Popa (PNL Brăila), după ce Daea a intrat în pantofi într-un canal...

Popa (PNL Brăila), după ce Daea a intrat în pantofi într-un canal de irigaţii: ‘Este o circotecă ieftină’

Deputatul Alexandru Popa, preşedintele PNL Brăila, a catalogat gestul ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a intra în pantofi într-un canal de irigaţii plin de apă din judeţul Brăila, drept ‘o circotecă ieftină’, precizând că agricultura are nevoie de ‘lucruri concrete, nu de circ’.

‘Eu nu sunt de acord cu mesajele astea populiste. Credeţi dvs. că, dacă domnul Daea se bagă sub tunurile de apă sau că intră în pantofi în canalul de irigaţii, curge apa mai repede? Asta este o circotecă ieftină, pe care unul ca mine, care e inginer agronom şi ştie problemele care sunt în teren, nu poate s-o accepte. Mergem în teren şi ne ducem la ora 11,30 noaptea pe câmp să vedem porumbul. Să ştiţi că noaptea porumbul e mai vesel. Serios?! Haideţi să facem lucrurile de care este nevoie, agricultura are nevoie de altceva, nu doar să ne pozăm prin toate canalele. Vino cu lucruri concrete, nu veni doar de dragul de a face circ’, a declarat Popa.

Alexandru Popa, el însuşi fermier, a mai precizat că noul ministru al Agriculturii este ‘depăşit de situaţie’, fiind ‘un specialist adaptat anilor ’90’.

‘Eu nu am nimic cu domnul Daea, dar din punctul meu de vedere astăzi este depăşit de situaţie. El este un specialist din anii ’90, un specialist adaptat anilor ’90. Astăzi nu mai este un specialist care mie, ca inginer agronom, să-mi stârnească interesul să-l ascult. În afară de faptul că ‘planta are nevoie de apă’, ceea ce ştim şi noi, nu vine cu nimic nou. Dă-ne soluţii, deschide proiecte viabile. În judeţul Brăila, unde nu se irigă, nu vom recolta nimic anul acesta. Situaţia e una critică. Faţă de anul 2020, când cheltuielile erau la 2.500-3.000 de lei la hectar, anul ăsta au ajuns 6.000 lei la hectar. Cu siguranţă fermierii brăileni vor avea o problemă foarte mare. Trebuie să găsim o variantă prin care să le acordăm despăgubiri, să fim lângă ei sau să găsim o variantă pentru ca, în anii următori, să se poată lupta cu o secetă pedologică aşa cum întâmpinăm în acest an’, a completat Popa.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks