Patru persoane au fost arestate preventiv, vineri, într-un dosar privind jefuirea a doi soţi din municipiul Câmpina, patroni ai unei case de schimb valutar, cărora le-au sustras prin violenţă suma de 920.000 de euro, momentul fiind precedat de o activitate de pregătire care a presupus inclusiv urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă.
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie calificată, iar instanţa a admis propunerea formulată de procurori.
Potrivit DIICOT, jaful a avut loc pe data de 24 octombrie 2022, în municipiul Câmpina, cei doi soţi fiind deposedaţi prin violenţă de suma de 920.000 de euro.
‘Inculpaţii au desfăşurat o activitate de pregătire în scopul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informaţii despre victime, procurarea de echipamente necesare activităţii infracţionale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă şi luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor. Grupul infracţional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alţi suspecţi care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziţionarea unor instrumente utilizate în săvârşirea faptei şi ascunderea acestora ulterior comiterii infracţiunii de tâlhărie’, precizează informarea DIICOT.
În cursul zilei de joi, anchetatorii au efectuat 47 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploieşti.
Pe parcursul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două pistoale cu glonţ, elemente de muniţie de calibrul 9 şi 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe şi obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanţe, acte schimb valutar şi transfer monetar).
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, jandarmilor Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei ‘Vlad Ţepeş’ şi Grupării Mobile de Jandarmi ‘Matei Basarab’ Ploieşti. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)