Free Porn
xbporn
AcasăStiri generalePrahova/Precizări în cazul turiştilor ucraineni răniţi în zona Peleşului: Au fost urmăriţi...

Prahova/Precizări în cazul turiştilor ucraineni răniţi în zona Peleşului: Au fost urmăriţi de urs; au încercat să sară un gard

Autorităţile din Prahova fac o serie de precizări în cazul celor doi turişti ucraineni răniţi, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, după ce au fost urmăriţi de un urs.

Precizările vin în contextul în care iniţial s-a crezut că cei doi au fost răniţi de urs, ulterior constatându-se că plăgile au apărut în urma încercării acestora de a sări un gard metalic.

”Aseară, în jurul orei 18,19, în urma unui apel la 112, dispeceratul comun a fost anunţat referitor la un incident în urma căruia 2 turişti din Ucraina au fost atacaţi de un urs în zona Castelului Peleş. Apelul a venit din Bucureşti de la un prieten al celor doi turişti. Ulterior, la ora 18,22, un alt apel a venit de această dată de la unul dintre cei doi turişti care făcea referire ‘la două persoane care sângerează la mână’. Imediat, conform procedurii în care sunt implicate animale sălbatice, a fost iniţiat un mesaj RO-ALERT de avertizare a populaţiei din perimetrul Castelului”, menţionează duminică reprezentanţii ISU.

La faţa locului a fost mobilizată o ambulanţă SMURD care a acţionat pentru acordarea primului ajutor celor doi turişti.

”Menţionăm că echipajul nu este cunoscător de limba engleză şi nu a reuşit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obţinute informaţii suplimentare despre incident. Ulterior, turiştii au fost predaţi unui echipaj de la SAJ”, mai arată sursa citată.

Şi Serviciul de Ambulanţă Prahova a venit cu explicaţii în acest caz.

”În data de 4 decembrie, ora 18,19, s-a primit prin 112 un apel pentru 2 persoane atacate de urs în zona Castelului Peleş din Sinaia. La locul solicitării au fost trimise un echipaj de prim ajutor de la ISU Prahova şi un echipaj medical al SAJ Prahova. Echipajul de prim ajutor a ajuns primul la locul intervenţiei şi a preluat o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 ani – cetăţeni ucraineni. La preluare, de către echipajul SAJ Prahova, plăgile pacienţilor erau deja toaletate şi pansate de echipajul de prim ajutor”, informează SAJ.

În urma evaluării, s-a luat decizia de a transporta ambii pacienţi la Spitalul Judeţean Ploieşti pentru tratament de specialitate.

”Pe timpul transportului către spital, asistenta medicală a reuşit să comunice telefonic cu un prieten al pacienţilor care le-a tradus faptul că cei doi pacienţi au fost urmăriţi de un urs, iar plăgile au apărut în urma încercării de a sări un gard metalic”, mai arată sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks