Ploieşti, 13 ian/ Agerpres/- Primăria municipiului Ploieşti a anunţat, vineri, constituirea unei celule de criză pentru gestionarea problemelor legate de serviciul public de termoficare în condiţiile în care, în ultimele luni, acesta s-a confruntat în mod repetat cu sincope.
Conform unui comunicat de presă al municipalităţii, primarul Andrei Volosevici a avut o întâlnire de lucru cu prefectul Virgiliu-Daniel Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu, precum şi cu reprezentanţi ai aparatului de specialitate din structura operatorului actual de termoficare, SC Termo Ploieşti SRL, societate înfiinţată de Consiliul Local.
‘În cadrul reuniunii s-a stabilit, de comun acord, constituirea unei celule de criză, pentru o mai bună comunicare interinstituţională, care va acţiona competent, unitar şi aplicat, în vederea soluţionării cât mai eficiente a tuturor sincopelor cu care se confruntă, în această perioadă, serviciul public de termoficare al municipiului Ploieşti. Din echipa de management al acestei situaţii de criză fac parte liderii celor două instituţii publice şi specialişti din cadrul societăţii care asigură producerea şi alimentarea cu agent termic a municipiului nostru. Celula de criză, constituită pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă sistemul public de termoficare din oraş, va comunica permanent şi direct în acest context, urmând să stabilească, de comun acord, un plan de măsuri eficiente şi să dispună decizii legale şi concrete, care să conducă, pe viitor, la o gestionare optimă a serviciului ploieştean de termoficare’, arată sursa citată.
De asemenea, Consiliul de Administraţie (CA) al Termo Ploieşti a aprobat demararea de urgenţă a procedurilor necesare pentru punerea în exploatare a instalaţiei TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi, în condiţii tehnologice de siguranţă, pentru optimizarea capacităţii de producţie şi livrare a energie termice din oraş, mai ales că, în prezent, există deja o exploatare la limită a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2, arată documentul menţionat.
La data de 1 august a anului trecut, fostul operator de termoficare, care era o firmă privată, a sistat furnizarea apei calde în Ploieşti invocând necesitatea unor reparaţii urgente la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 din cadrul CET Brazi.
La scurt timp, contractul cu acest operator a fost reziliat, însă criza apei calde s-a întins pe o perioadă de trei luni.
Între timp, Consiliul Judeţean Prahova, care deţinea CET Brazi, a transferat instalaţiile către municipiul Ploieşti, la solicitarea autorităţii locale, iar serviciul de furnizare a agentului termic în sistem centralizat a fost delegat către o societate recent înfiinţată a Consiliului Local, numită Termo Ploieşti.
În ultimele luni, cei peste 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat au fost afectaţi în mai multe rânduri de sincope în furnizarea agentului termic din cauza unor avarii importante care au afectat CAF 2, singurul care produce agent termic la acest moment.
În plus, de mai multe ori agentul termic a fost livrat la parametri reduşi din cauza lipsei unor cantităţi suficiente de gaze. De altfel, o situaţie de acest gen durează deja de peste o săptămână în Ploieşti.
Primăria Ploieşti a alocat în ultimele luni, în total, peste 10 milioane de euro pentru funcţionarea serviciului de termoficare, potrivit unor declaraţii recente ale edilului Andrei Volosevici.