AcasăPoliticaPredoiu, despre Air Schengen: Vrem și vom face acest drum împreună, până...

Predoiu, despre Air Schengen: Vrem și vom face acest drum împreună, până la capăt

Ministrul de Interne Catalin Predoiu, după conferința de presă susținută la Viena alături de omologul austriac, Gerhard Karner.

În urma cu nouă luni de zile am avut o primă întalnire de lucru cu ministrul Karner, devenit intre timp si prieten, nu numai coleg. O făceam atunci in calitate de ministru al unui stat candidat la integrarea în Spațiul Schengen.
Astazi am avut o ședinta de lucru in calitate de ministru al unui stat membru Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

*Este un moment de etapă pentru noi. Vrem și vom face acest drum împreună, până la capăt. Dar pentru asta trebuie să muncim cu toții și asta am discutat astăzi. Cum să muncim mai bine ca să facem acest drum până la capăt.
Progresele României în materie de combatere a migrației ilegale sunt recunoscute astăzi de toată lumea. Avem proiecte pilot cu toate țările vecine. Spre exemplu, pe frontiera cu Serbia, migrația ilegală este practic zero. Logica mea și a colegilor din Ministerul Afacerilor Interne este să ridicăm această performanță pe toate frontierele.
Vom suplimenta forțele Poliției de Frontieră și continua investițiile. Vom continua buna colaborare cu Austria și cu toate celelalte state membre și cu Comisia pentru îmbunătățirea cadrului pentru migrație și azil, dezvoltarea eforturilor pe dimensiunea externă a migrației și cooperarea polițienească bilaterală și multilaterală contra crimei transfrontaliere.
Deci, astăzi a fost nu o întâlnire festivă, ci una de lucru. A marcat și intrarea în Air Schengen, dar a fost o întâlnire de lucru și vom avea aceste întâlniri periodic.

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne: Nu am reproşat nimic Bulgariei şi României

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne: Bulgaria şi România sunt parteneri foarte importanţi pentru Austria

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne:

  • Vreau să vorbesc clar că într-adevăr nu am reproşat nimic în mod direct Bulgariei şi României. Acum un an şi jumătate am spus că un sistem care nu funcţionează nu poate fi extins. De aceea, am luat atunci acea decizie.
  • Bulgaria şi România sunt parteneri foarte importanţi pentru Austria atunci când este şi vorba despre punerea de presiune asupra Comisiei Europene pentru îmbunătăţirea sistemului Schengen.
  • Demersurile noastre au dat deja roade. Probabil că ştiţi că directorul Frontex a anunţat deja operaţiuni sporite, chiar triplarea ofiţerilor Frontex în aceste ţări.
  • Avem şi confirmarea Comisiei Europene că se vor investi mai multe fonduri în România şi Bulgaria în aceste scopuri şi sunt de părere că acesta este un pas foarte important”, a afirmat ministrul austriac de Interne.

Articolul Predoiu, despre Air Schengen: Vrem și vom face acest drum împreună, până la capăt apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks