Comisii mixte de control vor face verificări, în perioada 3 – 15 aprilie, în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Capitală, după ce Colegiul Prefectural Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre în acest sens.
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, le-a solicitat autorităţilor ca, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, să facă verificări privind respectarea legislaţiei în domeniul normelor sanitar-veterinare, protecţiei consumatorilor şi sănătăţii publice în Bucureşti, precizează Prefectura Capitalei, joi, într-o postare pe Facebook.
Scopul deciziei Colegiului Prefectural este verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, dar şi combaterea activităţilor de comerţ ilegal.
Coordonarea comisiilor de control o va face Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar în cazul în care se constată situaţii deosebite va fi informat de îndată, Prefectura Capitalei cu privire la măsurile dispuse.
Prefectul Toni Greblă şi subprefecţii Diana Artene şi Jean Badea fac un apel la cetăţeni ca, în perioada Sărbătorilor Pascale, să îşi facă aprovizionarea doar din centrele autorizate şi special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare şi să acorde o atenţie sporită calităţii alimentelor achiziţionate, astfel încât să fie cât mai redus riscul unor eventuale probleme de sănătate, au adăugat reprezentanţii Prefecturii Capitalei.