test
Acasă55Premierul Ciolacu a făcut apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia

Premierul Ciolacu a făcut apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, context în care a salutat cooperarea româno-azeră în domeniul energiei, dar a făcut apel şi la normalizarea deplină a relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia.

‘Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au vizat cooperarea bilaterală româno-azeră, în contextul Parteneriatului strategic între cele două ţări. Şeful Executivului român a remarcat dialogul constant, din ultima perioadă, în cadrul Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan de colaborare economico-comercială şi tehnico-ştiinţifică şi a salutat cooperarea în domeniul energiei’, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Situaţia de securitate din regiunea Caucazului de Sud a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor, arată sursa citată.

‘Prim-ministrul României a subliniat importanţa asigurării unei zone stabile, sigure şi prospere a Caucazului de Sud. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel umanitar pe lângă oficialul azer, îndemnând la respectarea principiilor dreptului internaţional şi la normalizarea deplină a relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia’, se mai menţionează în comunicatul de presă transmis de Guvern. AGERPRES / (AS – autor: Irinela Vişan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks