Acasă55Preşedinta Comisiei Europene: Femeile în poziţii de conducere nu mai sunt o...

Preşedinta Comisiei Europene: Femeile în poziţii de conducere nu mai sunt o excepţie, dar nici nu reprezintă norma

Femeile în poziţii de conducere nu mai sunt o excepţie, dar nici nu reprezintă norma, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ea le-a transmis, marţi, printr-un mesaj video, participanţilor la conferinţa internaţională ‘Rolul femeilor în dezvoltarea României’, organizată de Organizaţia Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriaşilor din România, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, că mamele şi taţii ar trebui să poată, de asemenea, să urmeze o carieră.

Totodată, ea a punctat că plata egală pentru muncă egală ar trebui să reprezinte norma.

Ursula von der Leyen este de părere că sunt multe de îmbunătăţit referitor la poziţiile de vârf ocupate de femei şi a menţionat că, în România, de exemplu, mai puţin de unul din cinci membri ai Parlamentului sunt femei, în contextul în care peste 50% din populaţie este alcătuită din acestea.

Potrivit acesteia, Europa investeşte în îngrijirea copiilor la preţuri accesibile pentru toate familiile, pentru ca nimeni să nu fie nevoit să aleagă între a fi părinte şi a avea o carieră.

În opinia preşedintei Comisiei Europene, calitatea de părinte nu ar trebui să fie privită niciodată ca un impediment pentru a munci sau a ocupa poziţii de conducere, dimpotrivă, ar trebui mai degrabă să fie considerată o calificare.

La rândul său, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis, printr-un mesaj video, că piaţa unică aduce oportunităţi pentru afaceri, iar aderarea Romaniei la spaţiul Schengen va aduce mai multe avantaje.

Ea a apreciat că aderarea României la spaţiul Schengen este întârziată, exprimându-şi totodată speranţa că va avea loc în curând.

În opinia sa, mai sunt multe de făcut în România pentru a aprofunda rolul femeilor în societate, pentru a le acorda puterea şi capacitatea de a conduce economia, de a construi punţi între generaţii, de a le încuraja să joace un rol în politică.

Roberta Metsola a afirmat că Parlamentul European a adoptat legislaţie în sprijinul promovării femeilor, dar că mai sunt multe de întreprins referitor la modalitatea de a încuraja mai multe femei, în special tinere, să se implice în societate şi să candideze în alegeri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks