Reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ pe o lungime de aproximativ 120 de kilometri şi realizarea de piste pentru biciclete reprezintă principalele proiecte de dezvoltare ale Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu înscrise în proiectul de buget al instituţiei pentru acest an, a anunţat vineri preşedintele instituţiei, Dumitru Beianu.
‘Zilele acestea am publicat bugetul instituţiei pentru anul financiar 2022 (…) Pe partea de funcţionare nu ar fi prea multe de spus, cred că 130 de milioane de lei reprezintă componentă de funcţionare a instituţiei CJ Giurgiu şi toate instituţiile subordonate şi aproape două sute de milioane de lei, componenta de dezvoltare (…) Singurul domeniu care cred că interesează absolut pe toată lumea pentru că într-un fel sau altul suntem afectaţi de evoluţia sa, este cel al drumurilor (…) Noi avem depuse proiecte de 530 de milioane de lei însemnând peste 170 de kilometri de drumuri’, a declarat Dumitru Beianu, în cadrul unei conferinţe de presă.
El şi-a exprimat speranţa ca în acest an să fie realizate drumuri în judeţ, ‘măcar pe o lungime de 120 de kilometri’, ceea ce ar însemna un efort financiar de aproximativ 370 de milioane de lei. Conform acestuia, instituţia are în vedere realizarea de piste de biciclete în lucrările derulate prin PNDL, dar îşi doreşte să acceseze şi bani europeni pentru acest obiectiv.
‘Pe partea de infrastructură rutieră vrem să aducem şi elemente de noutate şi insistăm pentru piste pentru biciclete. Vom face piste de biciclete şi pe sectoarele de drum pe care le modernizăm pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în comunele Floreşti-Stoeneşti şi Letca Nouă, oraşul Bolintin Vale, dar şi pe programele cu finanţare europeană, PNRR, care anunţă câteva mii de kilometri de piste pentru biciclete în România’, a afirmat Beianu.
Preşedintele CJ Giurgiu a mai menţionat că un alt obiectiv este ca pe drumurile judeţene care trec prin localităţi, în dreptul şcolilor să fie instalate semafoare comandate, iar trecerile de pietoni să fie supraînalţate, pentru a reduce riscul de accidente.
‘Tot ca element de noutate încercăm ca pe toate drumurile judeţene care traversează localităţi, în dreptul şcolilor, în primul rând, să avem semafoare comandate pentru trecerile de pietoni şi, obligatoriu, respectivele treceri pentru pietoni să fie supraînălţate, semnalizate, evident pentru a reduce spre zero riscul producerii unor accidente’, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)