Drumul Naţional 7D, un drum de pământ care trece prin patru localităţi vâlcene, rămâne la CNAIR iar Consiliul Judeţean (CJ), care a solicitat Guvernului trecerea lui în patrimoniul judeţului, nu poate în aceste condiţii să înceapă modernizarea din fonduri proprii sau să depună documentaţii în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizare, a susţinut preşedintele forului, Constantin Rădulescu.
Preşedintele CJ Vâlcea a menţionat că instituţia a înaintat Guvernului toate documentele necesare în vederea transferării acestui drum naţional neasfaltat vreodată în patrimoniul judeţului pentru a fi modernizat din bugetul propriu sau cu fonduri europene, însă documentaţia respectivă nu a fost încă aprobată şi a fost reluat reluat circuitul de avizare a ei.
‘Orgoliul sau politica înţeleasă prost de unii au făcut ca DN7D, drum de pământ din Ţara Loviştei, să rămână tot la Guvern, mai precis, la CNAIR. Ne-am dorit să avem acest drum în patrimoniul judeţului, pentru că ar fi trebuit să mă apuc de documentaţii, avize, lucru imposibil dacă drumul nu este judeţean. Veste proastă, astăzi, pentru vâlcenii din Perişani, Titeşti, Boişoara, Câineni: mi-a scris ministrul că s-a reluat circuitul de avizare’, a afirmat Rădulescu, într-o declaraţie de presă.
Constantin Rădulescu subliniază că DN7D este important pentru dezvoltarea turismului în Ţara Loviştei şi solicită Guvernului să aloce fonduri pentru modernizarea acestei căi rutiere deoarece în prezent CNAIR nu are prevăzuţi bani pentru acest drum naţional de pământ iar întocmirea şi depunerea documentaţiei pentru a fi asfaltat cu fonduri europene este o procedură de durată.
‘Există informaţii potrivit cărora dosarul de preluare a fost scos efectiv de pe masa Guvernului. Dacă mă lăsau să mă apuc de treabă, începeam kilometru cu kilometru să îl pun la punct. Este o lovitură grea pentru Ţara Loviştei, care cu un drum bun se poate deschide complet către turism. Solicit Guvernului să aloce bani pentru acest drum, dacă tot nu se vrea a fi al judeţului Vâlcea’, a adăugat Constantin Rădulescu.
DN7D taie un versant muntos pentru a face legătura între comuna Câineni şi satul Grebleşti, unind localităţile din Ţara Loviştei, Boişoara, Titeşti şi Racoviţa.
DN7D face legătura între Câineni, judeţul Vâlcea, şi Curtea de Argeş, judeţul Argeş, şi scurtează cu circa 50 de kilometri distanţa între Sibiu şi Piteşti.
Acest drum, cu o lungime de 31 de kilometri, începe la Câineni, la intersecţia cu DN7, şi se termină la graniţa cu judeţul Argeş, într-un drum judeţean.
Drumul Naţional 7D a fost până în 2003 un drum judeţean, însă autorităţile de atunci au sperat că vor reuşi să-l modernizeze mai uşor dacă îl vor reuşi să-l clasifice drept un drum naţional.