test
Acasă55Preşedintele Senatului - întâlnire cu ambasadorul Israelului şi soţia românului ostatic în...

Preşedintele Senatului – întâlnire cu ambasadorul Israelului şi soţia românului ostatic în Fâşia Gaza

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit luni cu ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, şi cu soţia românului ţinut ostatic în Fâşia Gaza, context în care a dat asigurări cu privire la determinarea conducerii Senatului de a susţine orice efort pe care instituţiile române abilitate îl vor face în relaţia cu statul Israel pentru eliberarea lui Tal Haimi.

‘Am avut la Palatul Parlamentului o întâlnire, greu de descris în cuvinte, cu Ella Haimi, soţia cetăţeanului român ţinut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâşia Gaza. Drama pe care o traversează acum soţia lui Tal Haimi şi întreaga sa familie este fără margini, ca şi a multor familii aflate în aceeaşi situaţie. În astfel de momente, noi cei din această parte de lume putem să fim nu doar empatici cu aceste drame, dar să încercăm să facem fiecare, atât cât poate, pentru a readuce pacea, pentru a evita escaladarea conflictului şi pentru a-i ajuta pe cei în suferinţă. Am asigurat-o şi pe Ella şi pe Excelenţa sa ambasadorul Israelului la Bucureşti, de determinarea conducerii Senatului să susţină orice efort pe care instituţiile române abilitate îl vor face în relaţia cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Este o situaţie extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenţie şi diplomaţie – având în vedere contextul internaţional – dar şi fermitate. Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieţii şi a libertăţii civililor nevinovaţi, trebuie să fie puternic condamnate’, a scris Ciucă, luni, pe Facebook.

El a amintit că pe 11 octombrie Parlamentul României a adoptat declaraţia oficială de solidaritate cu Israelul, după atacurile violente ale militanţilor Hamas.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks