Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate în şedinţa de vineri un proiect care prevede expertizarea celor zece imobile la care a lucrat Compania Municipală Consolidări şi care nu au fost recepţionate deocamdată.
Proiectul prevede realizarea expertizelor tehnice care să ateste calitatea şi cantitatea lucrărilor executate. Cheltuielile vor fi suportate de la bugetul local.
Imobilele se află la următoarele adrese: str. Biserica Enei nr. 14, str. Blănari nr. 2, nr. 6, nr. 8, calea Victoriei nr. 22-24, str. Franceză nr. 30, b-dul Mihail Kogălniceanu nr. 30 (Corp A+B), str. Pictor Ştefan Luchian nr. 12 C, str. Ştirbei Vodă nr. 20, str. Vânători nr. 17.
În referatul de aprobare se arată că Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a încheiat contracte cu Compania Municipală Consolidări pentru cele zece imobile. Respectiva companie municipală se află în prezent în procedură de faliment.
Pe 8 iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propunea realizarea unei expertize tehnice de calitate la cele zece imobile pe care Compania Municipală Consolidări refuză să le predea, astfel încât să se constate ‘ce s-a făcut şi ce mai e de lucrat’ la acestea.
‘De doi ani şi jumătate, fosta Companie Municipală pentru Consolidări (CMC), aflată în procedură de faliment, refuză să predea AMCCRS actele pentru lucrările executate şi neterminate la 10 clădiri rezidenţiale. Din acest motiv, proprietarii imobilelor, mutaţi în locuinţe de necesitate în urmă cu doi ani, nu pot intra în posesia locuinţelor. Motivul invocat de fosta Companie este că nu au fost plătite lucrările executate. În realitate, nu există documente justificative pentru plata acestor lucrări. De ce? Pentru că aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea: fără acte sau cu acte întocmite ulterior derulării contractului’, a scris primarul general, pe Facebook.
Pe 29 mai, directorul executiv al AMCCRS, Răzvan Munteanu, declara că, dintre imobilele la care a lucrat Compania Municipală Consolidări, unul singur a fost recepţionat.
‘Din cele zece, un singur imobil a îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi recepţionat. Am făcut recepţia imobilului din str. Spătarului nr. 36. Pentru celelalte imobile am câştigat în instanţă denunţarea contractelor cu cei de la Compania Municipală de Consolidări. Au refuzat să predea imobilele. Suntem în proces cu ei pentru a preda aceste amplasamente. Niciunul nu este finalizat pentru a putea să se realizeze recepţia la terminarea lucrărilor. (…) Noi avem toate contractele pentru restul de executat încheiate’, a spus Răzvan Munteanu, în cadrul şedinţei de Consiliu General al Capitalei.