Primăria Ploieşti cedează Consiliului Judeţean (CJ) Prahova terenuri în suprafaţă totală de circa 15 hectare pentru realizarea unui Complex integrat de servicii de asistenţă medicală de urgenţă, demersul consilierilor locali de a iniţia acest proiect fiind criticat de primarul Andrei Volosevici care a cerut lămuriri suplimentare şi a propus amânarea proiectului.
Consiliul Local (CL) Ploieşti a aprobat, joi, într-o şedinţă extraordinară, trecerea unor terenuri în suprafaţă totală de aproximativ 15 hectare din domeniul public al Ploieştiului în domeniul public al judeţului Prahova pentru construirea unui ‘Complex integrat de servicii de asistenţă medicală de urgenţă’.
Terenurile în cauză se află în nordul oraşului, în proximitatea sediului principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Demersul aleşilor de a iniţia acest proiect a fost criticat de primarul Andrei Volosevici care a arătat că suprafaţa care va fi trecută în domeniul public al judeţului pentru respectivul complex medical este foarte mare, spunând că, prin votul lor, consilierii se transformă în ‘agenţie imobiliară sau dezvoltator imobiliar’.
Unii aleşi au explicat faptul că proiectul privind realizarea complexului de servicii medicale de urgenţă presupune aducerea tuturor secţiilor SJU în acelaşi loc, în condiţiile în care acum sunt împărţite în mai multe sedii aflate în zone diferite ale oraşului, dar şi realizarea unei parcări şi a unor locuinţe pentru medici.
În context, primarul a cerut să i se explice ce se va întâmpla cu actualele sedii ale secţiilor respective, însă nu a primit răspunsuri concrete şi a propus ca discutarea proiectului să fie amânată până la primirea tuturor datelor.
Consilierii au aprobat proiectul care prevede că, dacă studiul de fezabilitate pentru Complexul integrat de servicii de asistenţă medicală de urgenţă nu va fi realizat în termen de 12 luni, atunci terenurile revin în domeniul public al Ploieştiului.
Potrivit unei hotărâri a CJ, prin înfiinţarea unui Complex integrat de servicii de asistenţă medicală de urgenţă se urmăreşte asigurarea serviciilor medicale de calitate la standarde europene şi exercitarea unui act medical de calitate superioară.
‘De asemenea, prin realizarea acestui obiectiv de investiţii se va asigura accesibilitatea mult mai mare pentru aproximativ cei 800.000 de locuitori ai judeţului Prahova, deoarece toate specialităţile vor fi grupate într-o singură locaţie, precum şi creşterea gradului de satisfacţie atât al angajaţilor cât mai ales al pacienţilor şi a aparţinătorilor acestora. Pentru realizarea acestui obiectiv de interes judeţean, respectarea normelor de protecţie sanitară, precum şi asigurarea locurilor de parcare ale personalului şi aparţinătorilor este necesară o suprafaţă de teren de aproximativ 15 ha care să facă parte din domeniul public al judeţului Prahova’, se arată în documentele aferente hotărârii CJ.