AcasăStiri RegionalePrimăria Sectorului 1 dă startul unui amplu program de asfaltare şi reabilitare...

Primăria Sectorului 1 dă startul unui amplu program de asfaltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere

Primăria Sectorului 1 dă startul unui amplu program de asfaltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere din Sectorul 1. Consiliul local Sector 1 a aprobat în şedinţa de marți Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de intervenţii (DALI) şi a Indicatorilor Tehnico-Economici pentru primele 13 artere din Sectorul 1 care vor intra într-un proces de modernizare în acest an.

Este vorba despre străzile Bujorului, Nuferilor, Drumul Nicolae Şuţu, Cretei, Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug şi Zeletin. Pentru a demara efectiv lucrările de reabilitare a acestor artere mai trebuie obţinute autorizaţiile de construire.

Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Administraţia locală a Sectorului 1 se află în faza avansată de elaborare a Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru nu mai puţin de 106 străzi care necesită urgent lucrări de modernizare. Pe măsură ce aceste documentaţii vor fi finalizate, acestea vor fi supuse aprobării Consiliului Local Sector 1 pentru a putea demara modernizarea lor.

„Asfaltarea, reabilitarea şi modernizarea străzilor din această zonă administrativă reprezintă o prioritate pentru mine şi echipa mea. Este inacceptabil ca în secolul XXI, într-o capitală din Uniunea Europeană, să mai existe artere în care locuitorii să nu aibă acces la standarde minime de civilizaţie: apă, asfalt, canal, etc. Iată de ce, în cel mai scurt timp posibil, vom remedia această situaţie şi vom face toate investiţiile necesare pentru ca aceste artere neglijate ani la rând de fostele administraţii ale Sectorului 1 să fie reabilitate şi modernizate. Încă mai avem drumuri de pământ şi străzi care nu au mai văzut reparaţii din 2009”, a declarat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că anul trecut a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea şi repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investiţiile prevăzute în acest program nu înseamnă numai asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiţii de viaţă şi de mediu corespunzătoare unui oraş durabil, în condiţii de eficienţă şi economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor şi parcajelor, extindere a reţelelor publice de alimentare cu apă, extindere a reţelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră şi canalizare pluvială) precum şi amenajarea peisagistică şi arhitecturală a spaţiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuinţe, spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, spaţiile verzi aferente căilor de circulaţie sau cursurilor de apă).

„Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii cât şi al complexităţii sale. Continuăm să reconstruim şi să modernizăm Sectorul 1!”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

The post Primăria Sectorului 1 dă startul unui amplu program de asfaltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere appeared first on News Bucuresti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks