AcasăStiri generalePrimăria Sectorului 5 vrea să achiziţioneze locuinţe sociale de pe piaţa liberă

Primăria Sectorului 5 vrea să achiziţioneze locuinţe sociale de pe piaţa liberă

Primăria Sectorului 5 ar putea achiziţiona locuinţe de pe piaţa liberă pentru soluţionarea cererilor de locuinţe sociale.

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

Conform proiectului, Sectorul 5 va fi împuternicit să achiziţioneze, în numele şi pentru Municipiul Bucureşti, locuinţe de pe piaţa liberă, pentru soluţionarea cererilor de atribuire de locuinţe sociale.

Locuinţele sociale vor fi atribuite persoanelor aflate pe lista de priorităţi, în ordinea strict aprobată anual prin hotărâre de consiliu local. Locuinţele respective vor fi bunuri ce aparţin domeniului public al Municipiului Bucureşti şi vor fi administrate de către Sectorul 5. Schimbarea destinaţiei bunurilor achiziţionate va duce la revocarea dreptului de administrare a Sectorului 5. Sumele necesare achiziţionării imobilelor vor fi achitate din bugetul local al Sectorului 5.

Potrivit referatului de aprobare, în decembrie 2022, la Primăria Sectorului 5 existau 829 de cereri de atribuire de locuinţe înregistrate. Aceste cereri au fost depuse de persoane/familii cu domiciliul stabil pe raza Sectorului 5, care nu deţin şi nu au înstrăinat o locuinţă după 1 ianuarie 1990, precum şi de către persoane evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks