AcasăStiri generalePrimăria Timişoara a câştigat, în primă instanţă, procesul pentru recuperarea a 55.000...

Primăria Timişoara a câştigat, în primă instanţă, procesul pentru recuperarea a 55.000 mp de terenuri ocupate ilegal

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, joi, că a fost câştigat în primă instanţă procesul împotriva reprezentanţilor unei terase din oraş, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcţiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Două firme au cerut recent suspendarea dispoziţiei primarului Dominic Fritz, care impune măsurile de demolare, iar Tribunalul Timiş a respins joi cererea reclamanţilor, dând câştig de cauză Primăriei, în primă instanţă.

‘Astăzi am primit un semnal excelent că lupta noastră pentru a recupera patrimoniul oraşului nu e de prisos. Este şi un semnal excelent pentru cei care au muncit ani de zile să poată deschide o afacere în vreme ce şmecherii au găsit mereu alte căi neconcurenţiale. Cei de la terasa în cauză, unde am început această luptă, mi-au contestat dispoziţia de demolare şi au pierdut în primă instanţă. Totul a decurs foarte rapid; Tribunalul ne-a dat dreptate. Ştiu că urmează o luptă lungă, acesta fiind doar începutul, dar vreau să-i asigur pe timişoreni că vom merge până la capăt’, a declarat Dominic Fritz.

Primăria Timişoara a început în 2022 o analiză a situaţiei terenurilor de pe malul Canalului Bega şi din zona Stadion, pentru a elucida situaţiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuţios de documentare a reieşit că peste 55.000 de metri pătraţi, care aparţin municipiului Timişoara, au fost ocupaţi ilegal de decenii. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcţii ilegale şi au fost exploatate în scop comercial.

Prin dispoziţiile emise, firmele care ocupă ilegal aceste terenuri sunt obligate să îşi desfiinţeze construcţiile ridicate. În caz de refuz, Primăria va efectua demolările şi va imputa costurile aferente.

Decizia poate fi atacată prin recurs. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks