AcasăStiri generalePrimarul comunei Jurilovca, unde e un incendiu major: Nu folosiţi sistemele de...

Primarul comunei Jurilovca, unde e un incendiu major: Nu folosiţi sistemele de irigaţii, ca să avem apă pentru cisterne

Eugen Ion, primarul comunei tulcene Jurilovca, localitate unde vineri după-amiază a izbucnit un incendiu major de vegetaţie, face apel către cetăţeni să nu folosească sistemele de irigaţii, întrucât este nevoie de apă pentru alimentarea cisternelor care intervin pentru stingerea focului.

‘Îi rog pe toţi locuitorii comunei Jurilovca să nu pornească astăzi sistemele de irigaţii, pentru că avem foarte mare nevoie de apă ca să stăpânim incendiul! Probabil că intervenţia va dura tot restul zilei şi se va întinde şi în cursul nopţii, pentru a ne asigura că am lichidat orice focar şi că incendiul nu va reporni. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi pentru sprijin!’, a scris primarul Eugen Ion pe Facebook.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Poligonul Babadag, vineri, în jurul orei 13,00, în urma activităţilor executate de militari francezi, respectiv trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de şanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala.

Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 de metri sud-est de poligon.

MApN informează că forţele şi mijloacele de intervenţie ale ministerului, împreună cu forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Delta’ al judeţului Tulcea, intervin pentru stingerea incendiului.

ISU Tulcea a transmis că focul a cuprins aproximativ 150 hectare de vegetaţie uscată din zona Poligonului Babadag şi aproximativ 250 hectare de izlaz în comuna Jurilovca.

De asemenea, reprezentanţii ministerului român precizează că nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, arată MApN.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks