AcasăPoliticaPrimarul municipiului Cluj-Napoca, liberalul Emil Boc: Extremismul este forţa politică ce poate...

Primarul municipiului Cluj-Napoca, liberalul Emil Boc: Extremismul este forţa politică ce poate pune în pericol viitorul democratic al Europei

Primarul municipiului Cluj-Napoca, liberalul Emil Boc, a declarat, miercuri, că extremismul este forţa politică ce poate pune în pericol viitorul democratic al Europei, menţionând că trebuie să se facă toate demersurile pentru „a ţine extremismul la uşă”, iar primarii din Europa au demonstrat că pot să facă acest lucru.

„Simplu spus: aşa cum Partidul Popular European, la nivelul Europei, este partidul primarilor, partidul autorităţilor locale şi regionale, la fel, în România, Partidul Naţional Liberal este partidul primarilor. Evident că Partidul Popular European mai are şi multe alte faţete, să nu uităm că este partidul care a fondat această Europă. Această Europă a păcii şi prosperităţii. Acest partid este cel care a gestionat cel puţin trei crize majore pe care le-am avut din 2010 încoace – criza economică, criza migraţiei, criza războiului, criza legată de pandemie. Acest partid este acela care astăzi dă ora exactă în Europa, PPE având preşedinta Comisiei Europene, preşedinta Parlamentului European şi cele mai importante portofolii în cadrul Comisiei Europene”, a afirmat Emil Boc, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor (CoR), Olgierd Geblewicz, şi eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan, înaintea Congresului Popularilor Europeni care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Emil Boc a menţionat că pentru PNL este o onoare şi, în acelaşi timp, o responsabilitate „să fie acolo unde se iau deciziile pentru viitorul Europei şi al României”.

„În privinţa colaborării dintre dimensiunea locală, naţională şi europeană a PNL şi a PPE, primul mesaj este: extremismul este forţa politică ce poate pune în pericol viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ţine extremismul la uşă şi nu în interiorul procesului democratic fundamental. Primarii din Europa au demonstrat că pot să ţină extremismul deoparte. Nu vezi decât cu rare excepţii primari sau preşedinţi de consilii judeţene cu orientări extremiste. Primarii sunt cheia, până la urmă, a unui viitor democratic al Europei, iar PPE a înţeles acest lucru şi a stabilit ca prioritate colaborarea dintre nivelul local, naţional şi european”, a punctat Emil Boc.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, PPE susţine relaţia directă cu cetăţeanul şi este şi „partidul locurilor de muncă, al investiţiilor, al democraţiei şi libertăţilor, în egală măsură şi partidul solidarităţii şi coeziunii”.

PPE a reuşit să aducă în România de la intrarea în UE peste 70 de miliarde de euro, a menţionat Emil Boc, ţara noastră contribuind cu 20 miliarde de euro la bugetul Europei. „Prin politica coordonată de PPE, prin coeziune şi solidaritate. Şi nu veţi găsi astăzi o localitate din România din cele 3.200 de comune şi 106 municipii care să nu aibă o şcoală, o creşă, o grădiniţă, un loc de joacă, un drum, o autostradă fără bani europeni. Europa a schimbat în bine viaţa românilor şi suntem pe această direcţie. Cum spunem noi românii: când arunci apa din covată, să nu arunci şi copilul. Da, avem greutăţi (apa din covată), le putem arunca, pentru că putem să le depăşim, dar să nu aruncăm acest „copil de aur” care este Europa şi viitorul nostru democratic”, a explicat Emil Boc.

El a subliniat că niciun român, niciun cetăţean nu trebuie să fie obligat să îşi părăsească ţara din motive economice. „Pentru asta este Europa astăzi aici, pentru asta Europa a investit peste 70 miliarde de euro pentru a crea condiţii de calitate în fiecare colţ al Europei”, a punctat Boc.

Congresul PPE se desfăşoară miercuri şi joi la Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

Articolul Primarul municipiului Cluj-Napoca, liberalul Emil Boc: Extremismul este forţa politică ce poate pune în pericol viitorul democratic al Europei apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks