test
AcasăPoliticaPrimele imagini cu românii care au reușit să iasă din Fâșia Gaza....

Primele imagini cu românii care au reușit să iasă din Fâșia Gaza. Aceștia ajung miercuri seară în România, la bordul unei curse speciale Tarom, premierul Ciolacu îi însoțește

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, în această seară, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora care au fost evacuați din Fâșia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian.

La bordul aeronavei se află și cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

Premierul Marcel Ciolacu va susține declarații de presa la revenirea din deplasarea din Egipt. Sosirea este estimată în jurul orei 20.00.

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean. De asemenea, alţi 51 de cetăţeni vor putea ieşit meircuri din Fâşia Gaza.

”Cei 93 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt şi sunt însoţiţi până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză a MAE”, a transmis MAE.

Articolul Primele imagini cu românii care au reușit să iasă din Fâșia Gaza. Aceștia ajung miercuri seară în România, la bordul unei curse speciale Tarom, premierul Ciolacu îi însoțește apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks