AcasăStiri generaleProiect pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina, aprobat de CGMB; valoarea...

Proiect pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina, aprobat de CGMB; valoarea investiţiei – 2.600.000 lei

Consilierii municipali au aprobat joi, în unanimitate, un proiect care prevede realizarea unui ‘back-up’ pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.241.683 lei fără TVA, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Se urmăreşte instalarea unei surse de back-up centralizate şi a unor sisteme pentru preparare de apă caldă pentru încălzire şi apă caldă de consum pentru fiecare pavilion în parte. Aceasta presupune instalarea a trei cazane de apă caldă pe gaze naturale într-o centrală termică amplasată într-o clădire în proximitatea Punctului Termic Balş.

Proiectul propune ca sursă de ‘back-up’ o centrală termică pe gaze naturale cu putere termică instalată de 3MWh, a cărei energie termică este distribuită la toate pavilioanele prin reţeaua de distribuţie ce se transformă, prin modernizare şi redimensionare parţială, într-o reţea primară.

În fiecare pavilion, prin intermediul modulelor termice, dar şi al panourilor fotovoltaice combinate cu boilerele electrice existente se va asigura căldura şi producerea apei calde.

Conform referatului de aprobare, Spitalul Clinic Colentina are în dotare 820 de paturi la care se adaugă 60 de paturi pentru spitalizare de zi repartizate în cele 21 secţii şi compartimente. În prezent, hrana pacienţilor este asigurată de un serviciu externalizat de catering, iar reţeaua de distribuţie internă a gazelor naturale a fost dezafectată. Compania Municipală Termoenergetica furnizează energia termică pentru opt pavilioane, iar un pavilion are sursa proprie de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde. Racordul termic la instalaţiile CMTEB este realizat prin intermediul Punctului Termic Balş, care, în urma reorganizării, a trecut în proprietatea Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Prof. Dr. Matei Balş”.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks