Proiectele privind acordarea unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din încă 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, transportul elevilor şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu, stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei şi se află pe circuitul de avizare interministerială, a anunţat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu.
‘A fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei şi se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul ordonanţei de urgenţă de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din încă 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Astfel, numărul şcolilor finanţate prin Programul ‘Masa caldă’ creşte la 450, fiind de 3 ori mai mare decât în anii anteriori. (…) Reamintesc ca proiectul noii Legi a învăţământului preuniversitar cuprinde extinderea acestui număr la 1.000.000 de elevi, începând de anul viitor’, a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.
El a anunţat şi finalizarea şi publicarea pe site-ul Ministerului Educaţiei a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind transportul elevilor şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu.
Astfel, susţine ministrul, prin acest proiect, un număr estimat de 200.000 de elevi vor beneficia de alocaţii de transport de până la 4 ori mai mari în raport cu plafoanele actuale.
Sorin Cîmpeanu precizează că astfel se creează şi baza legală prin care acest prag poate fi depăşit prin contribuţia consiliilor judeţene.
Un alt proiect este cel referitor la acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a (sesiunea 2022) şi la examenul naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2022). Un număr de 476 de elevi de nota 10 vor beneficia de aceste premii (239 de absolvenţi de liceu şi 237 de absolvenţi de gimnaziu).
Potrivit acestuia, tot joi au fost semnate şi patru ordine de ministru care reprezintă angajamente PNRR în domeniul educaţiei care sunt ‘esenţiale’ pentru susţinerea şi dezvoltarea învăţământului dual.
Astfel, Ministerul Educaţiei va putea lansa apelul de proiecte pentru campusurile de învăţământ dual, în valoare de 338 milioane de euro.
‘S-a finalizat proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat – cea de-a treia sesiune. (…) Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcţiilor de conducere normate la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar’, a adăugat ministrul Educaţiei.