AcasăStiri generaleProiectul privind schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin, în dezbaterea CGMB

Proiectul privind schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin, în dezbaterea CGMB

Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate în şedinţa de miercuri proiectul care prevede schimbarea denumirii Parcului Tobuhin, din Sectorul 2, în ‘Grădina Mătăsari’.

Potrivit referatului de aprobare, propunerea vine ca urmare a sesizărilor cetăţenilor din Sectorul 2 privind redenumirea zonei verzi din Bd. Pache Protopopescu nr. 115, în concordanţă cu tradiţia istorică a zonei şi cu ‘simbolurile istorice valoroase’ ce ar putea fi promovate.

‘Denumirea de ‘Mătăsari’ are valoare istorică aparte, pentru că parcul în referinţă este localizat în cartierul în care locuiau negustorii care vindeau mătăsuri în Obor, iar azi zona respectivă a redevenit un punct cultural important’, prevede referatul de aprobare.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede atribuirea denumirii Intrarea Laurenţiu M. Popescu drumului de exploatare DE 9/26/1 din Sectorul 6, care începe din Prelungirea Ghencea şi care asigură accesul la imobilele situate în Prelungirea Ghencea nr. 143 A-G şi Prelungirea Ghencea nr. 145 A-M.

Propunerea vine ca urmare a adresei Institutului Naţional de Patologie Victor Babeş, prin care se solicită atribuirea denumirii de Academician Laurenţiu M. Popescu Bulevardului Eroii Sanitari. Pe de altă parte, conform raportului de specialitate, schimbarea denumirii unui bulevard presupune costuri privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor afectaţi de această modificare.

Academicianul Laurenţiu M. Popescu s-a născut la Câmpulung, pe data de 15 aprilie 1944 şi a decedat pe data de 3 august 2015, la Bucureşti.

A absolvit Facultatea de Medicină la Institutul de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, ca şef de promoţie. A fost doctor în ştiinţe medicale, profesor şi şef de catedră în Departamentul de Medicină Celulară şi Moleculară, rector al Universităţii Carol Davila din Bucureşti, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române şi director general al Institutului Naţional Victor Babeş.

Împreună cu echipa sa de cercetători de la Institutul Naţional de Patologie Victor Babeş a descoperit un nou tip de celule umane, telocitele, denumite iniţial ‘celulele Popescu’. Telocitele sunt văzute în străinătate drept cheia regenerării ţesuturilor, în combinaţie cu celulele stem, cu ajutorul cărora ar putea fi tratat infarctul miocardic.

Peste 10 universităţi de prestigiu din întreaga lume i-au acordat titlul de Doctor Honoris Causa. În iunie 2012, în cadrul celui de-al zecelea Congres Internaţional al Societăţii de Medicină Adaptativă, i-a fost acordată ‘Medalia de Merit’ a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare, ‘distincţie considerată de vârfurile medicinei internaţionale un adevărat premiu

Nobel pentru cardiologie’, prevede documentul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks