test
Acasă55Rafila: Trebuie să acordăm respect sărbătorii naţionale a unei minorităţi reprezentative

Rafila: Trebuie să acordăm respect sărbătorii naţionale a unei minorităţi reprezentative

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat luni că trebuie respectată sărbătoarea naţională a unei minorităţi reprezentative în România, cum este cea maghiară.

El s-a referit la faptul că Senatul şi Camera Deputaţilor şi-au modificat luni programul de lucru, iar Birourile permanente au luat aceste decizii având în vedere că în 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

‘A fost o discuţie în Biroul permanent al Senatului, cred, şi poziţia de acolo a fost adoptată şi în Camera Deputaţilor. Este o solicitare până la urmă legitimă pe care au avut-o colegii de la minoritatea maghiară. Este o minoritate semnificativă din România şi probabil că trebuie să acordăm şi noi, aşa cum ne aşteptăm şi noi ca minorităţile din România să fie respectate în alte ţări, să acordăm respect sărbătorii naţionale a unei anumite minorităţi care este reprezentativă ca şi procent din populaţia Românie’, a declarat Rafila într-o conferinţă de presă, întrebat despre acest subiect.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a argumentat că nu ar fi fost corect să desfăşoare activităţi la care nu ar fi fost prezenţi parlamentarii UDMR.

‘Eu nu simt în niciun fel nevoia unei zile de repaus, dar în absenţa colegilor de la UDMR nu ştiu dacă ar fi fost corect să desfăşor activităţi la care ei nu ar fi fost prezenţi, pentru că sărbătoreau Ziua Naţională. Avem o mulţime de zile libere in România, pe diverse tematici, e o discuţie mai largă şi n-aş focaliza-o doar în zona aceasta legată de cetăţenii români de etnie maghiară’, a adăugat Alexandru Rafila.

Deputaţii au avut luni activitate în cadrul grupurilor parlamentare, în timp ce senatorii au lucrat în circumscripţiile electorale, nefiind programate şedinţe în plen sau în comisii.

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au modificat, în acest sens, programul de lucru, care cuprindea, de regulă, şedinţe în plen.

Birourile permanente au luat aceste decizii având în vedere că în 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks