test
AcasăPoliticaRaluca Turcan: PNL trebuie să dea președintele României și trebuie să fie...

Raluca Turcan: PNL trebuie să dea președintele României și trebuie să fie la guvernare pentru atingerea marilor obiective

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a declarat la Vila Florica că PNL trebuie să dea președintele României și trebuie să fie la guvernare pentru atingerea marilor obiective.

  • ”Ne-am reunit cu emoție și cu bucurie și pentru a reafirma crezul liberal și încrederea noastră în succesul României, în creativitatea românilor, în libertatea individuală, proprietatea privată, în democrație și în statul de drept. Un înaintaș liberal, fondator al partidului nostru spunea că fără cultură și educație o societate nu se poate dezvolta.

În calitate de ministrul al Culturii, consider că cea mai onestă formă de manifestare a respectului față de moștenirea culturală este să investim în ea și lucrul acesta îl facem.
De la preluarea mandatului, am derulat două programe noi, temelii culturale pentru refacerea clădirilor de patrimoniu din România și, de asemenea, casele memoriale și ale gărilor de patrimoniu.

Aici, la Vila Florica, locul care a devenit muzeu datorită inițiativei colegilor liberali, refacem această clădire. O investiție de 4,4 milioane de euro, pentru care am finalizat studiul și pentru care vom semna proiectul de execuție, astfel încât anul acesta să începem lucrările. Aici sunt convinsă că o să avem cu adevărat o bijuterie, o bijuterie care să ducă mai departe semnificația existenței liberale.

Doar PNL este și a fost atașat principiilor politice de dreapta și capabil să garanteze dezvoltarea României pe termen lung, modernizarea, creșterea competitivității, apărarea cotei unice, valori democratice și parcurs european. PNL este singurul partid garant al acestor valori. Pentru toate aceste motive, care țin de respectul față de societatea noastră, în 2024, PNL trebuie să dea președintele României și PNL trebuie să fie la guvernare pentru atingerea marilor obiective.

Privesc cu respect față de primarii liberali, în 2024 PNL trebuie să multiplice exemplul de administrație liberal. Acolo unde este administrație liberală se simte dezvoltarea, fondurile europene. Pentru a reduce decalajele de dezvoltare este nevoie ca PNL să fie la guvernare, să aibă un număr mai mare de primari. PNL la guvernare este un imperativ politic. Nu trebuie să uităm ce a obținut România în ultimii 4 ani. PNL nu a fugit de greu și și-a asumat guvernarea. La mulți ani, dragi prieteni liberali!”, a spus ea.

 

Articolul Raluca Turcan: PNL trebuie să dea președintele României și trebuie să fie la guvernare pentru atingerea marilor obiective apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks