test
AcasăPoliticaRareş Bogdan, ironic: Geoană e un bun scriitor, are succes la lansări...

Rareş Bogdan, ironic: Geoană e un bun scriitor, are succes la lansări de cărţi, în curând îl va depăşi pe Cărtărescu

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susţine că adjunctul NATO, Mircea Geoană, a avut şansa să câştige alegerile prezidenţiale în 2009. „Dacă nu mergea la SPA pe strada Paris, probabil era preşedintele României”, a spus Rareş Bogdan, aluzie la vizita lui Mircea Geoană acasă la Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înaintea dezbaterii electorale cu Traian Băsescu. Rareş Bogdan este de părere că Mircea Geoană va obţine 8-10% în cazul în care va candida anul acesta. ”Nu ia de la domnul Ciucă, nu ia din dreapta, ia din stânga. Ciolacu şi Geoană sunt ca vasele comunicante: ce pierde unul, câştigă celălalt”, a explicat Rareş Bogdan la Prima TV, scrie news.ro.

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă îl vede pe Mircea Geoană dând peste cap cursa electorală pentru Cotroceni.

”Pe domnul Geoană îl văd ca un bun scriitor, văd că are succes la lansări de carte, în curând îl va concura pe domnul Cărtărescu. Chiar dacă nu-i plac foarte mult oamenii de stânga maestrului Liiceanu, poate să-i propună un contract pentru editarea cărţii, că văd că se ocupă cu lansări de carte”, a spus Rareş Bogdan. Anul acesta, Mircea Geoană şi-a lansat, în mai multe oraşe din ţară, cartea intitulată: ”Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Rareş Bogdan a mai fost întrebat dacă, la finalul anului, Mircea Geoană va fi preşedintele României.
„Domnul Geoană avea o şansă, numai că a preferat SPA-ul. Dacă nu mergea la SPA pe strada Paris, probabil era preşedintele României. Aşa, ştiţi cum e, trece o singură dată trenul, nu te urci în el, ”Arrividerci, Roma!”. Poate să candideze, poate să obţină chiar dublu decât a obţinut domnul Ion Raţiu în 1990 – 4,6%. Poate să scoată undeva 8-10%. Tot ce scoate domnul Geoană, ca să fiu cinic, trebuie să-şi rezolve problema cei de la PSD. Nu ia de la noi, nu ia de la domnul Ciucă, nu ia din dreapta, ia din stânga. Ciolacu şi Geoană sunt ca vasele comunicante: ce pierde unul, câştigă celălalt”, a spus Rareş Bogdan.
În 2009, Mircea Geoană şi Traian Băsescu şi-au disputat finala prezidenţială. Cu o seară înainte de dezbaterea electorală dintre cei doi candidaţi, Mircea Geoană  a fost surprins în faţa casei lui Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului Realitatea TV la acel moment. ”V-a plăcut azi-noapte la Vântu?”, a fost întrebarea-cheie adresată de Traian Băsescu în timpul dezbaterii. Vizibil încurcat, Mircea Geoană a admis întâlnirea. Câteva zile mai târziu, Geoană a fost învins la limită de Traian Băsescu.

Articolul Rareş Bogdan, ironic: Geoană e un bun scriitor, are succes la lansări de cărţi, în curând îl va depăşi pe Cărtărescu apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks