AcasăPoliticaReacția premierului Ciolacu, după aderarea României la Schengen: După 13 ani de...

Reacția premierului Ciolacu, după aderarea României la Schengen: După 13 ani de eșecuri și umilințe, Guvernul pe care îl conduc a pornit un proces care de astăzi este ireversibil

”Guvernul României salută decizia adoptată în această seară de Consiliul UE privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și navale începând cu luna martie 2024”, s-a transmis printr-un comunicat de presă al Guvernului.

  • Ciolacu: După 13 ani de eșecuri și umilințe, Guvernul pe care îl conduc a pornit un proces care de astăzi este ireversibil.

”Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest capitol prin eliminarea controalelor și la frontierele terestre”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

”Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria.

În conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene și navale ale României începând cu luna martie 2024.

De asemenea, potrivit Deciziei Consiliului UE, în cursul anului 2024, Consiliul va depune eforturi pentru a lua o decizie de eliminare a controalelor la frontiera terestră.”, s-a mai precizat în comunicatul de presă al Guvernului României.

ULTIMA ORA / România este oficial în spațiul Schengen – Consiliul UE a aprobat cu unanimitate de voturi includerea României și Bulgariei în spațiul Schengen, aerian și maritim, din martie 2024

Articolul Reacția premierului Ciolacu, după aderarea României la Schengen: După 13 ani de eșecuri și umilințe, Guvernul pe care îl conduc a pornit un proces care de astăzi este ireversibil apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks