Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a anunţat, marţi, derularea unei campanii de susţinere pentru dezvoltarea de programe educative adresate copiilor şi tinerilor din comunităţile rurale de către participanţii la prima ediţie a Nopţii Muzeelor la Sate, prin exploatarea colecţiilor şi a patrimoniului cultural deţinut de aceştia.
‘Dacă sunteţi participant la această ediţie şi doriţi să organizaţi un program educativ adresat copiilor şi/sau tinerilor din comuna sau satul unde activaţi, puteţi accesa gratuit pachetul de program educativ scris special pentru dumneavoastră de către Iulia Iordan, specialistul nostru în domeniul educaţiei culturale. Aici poţi afla tot ceea ce trebuie să ştii despre modul cum se pregăteşte şi se pune în practică un asemenea program educativ. Dacă mai ai întrebări sau nelămuriri cu privire la acest subiect, nu trebuie decât să ne scrii la adresa noaptea_muzeelor@yahoo.com. Colega noastră, Irina Cangeopol, îţi va răspunde cu mare plăcere. Kit-ul pedagogic complet îl găseşti aici – https://noapteamuzeelor.org/noaptea…/resurse-pedagogice/’, a informat RNMR, într-o postare pe Facebook.
Campania se va desfăşura cu ocazia primei ediţii a Nopţii Muzeelor la Sate care va avea loc pe 2 septembrie şi care propune publicului activităţi culturale şi programe educative în diverse spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu din satele şi comunele României.
Un număr de 79 de obiective, localizate în 27 de judeţe, şi-au anunţat participarea la eveniment, RNMR prelungind sesiunea de înscriere până pe 15 august, cu scopul de a atinge numărul de 100 de participanţi pentru prima ediţie.