Cea de-a doua ediţie a Poli BioFEST s-a deschis, joi, în Campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti, care timp de trei zile se va transforma într-o zonă de expoziţie dedicată celor mai noi tehnologii şi tendinţe din industria alimentară, industria agricolă şi din domeniul protecţiei mediului.
Vor fi prezente peste 40 de companii de top.
‘Este pentru noi încă o bucurie şi anul acesta că reuşim prin această formulă amplă să avem alături de noi o industrie extrem de importantă pentru România reunită sub cupola universităţii noastre prin intermediul Facultăţii de Ingineria Sistemelor Biotehnice. (…) Am încercat să aducem la masă zone economice importante din România să încercăm să explicăm pe limba fiecăruia, de la mic la mare, importanţa anumitor industrii şi legătura dintre universităţi, mediul academic, mediul de cercetare şi industrie’, a afirmat rectorul UPB, Mihnea Costoiu, la festivitatea de deschidere.
El a precizat că în aceste zile câteva mii de elevi vor vizita universitatea cu prilejul Poli BioFest. ‘Sunt oameni care vin – colegi şi studenţii din toată ţara, alături de profesori, părinţi’, a menţionat Costoiu.
‘Este greu să pui la un loc mediul de afaceri şi mediul academic. Se organizează cu mult efort. (…) Ştiu exact ce presupune organizarea unei astfel de manifestări’, a declarat preşedintele Colegiului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit organizatorilor, plecând de la lipsa de personal, până la nevoia de optimizare a costurilor de producţie, Poli BioFEST va aduce mai aproape de oameni conceptul de Internet of Things aplicat în agricultură.
Vor participa expozanţi din domeniile alimentar, horticol, fitosanitar, arhitectură peisagistică, tractoare şi maşini agricole, aparatură pentru laboratoare de cercetare, echipamente pentru ingineria mediului.
Conform decanului Facultăţii de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Sorin-Ştefan Biriş, în cadrul evenimentului din acest an sunt aşteptaţi peste 10.000 de studenţi şi absolvenţi ai UPB, 1.800 de cercetători şi cadre didactice, mii de elevi din toată ţara, dar şi toţi cei pasionaţi de tehnologie.