AcasăStiri generaleSălaj: Majorare cu 15% a salariilor angajaţilor Consiliului Judeţean

Sălaj: Majorare cu 15% a salariilor angajaţilor Consiliului Judeţean

Salariile angajaţilor din cadrul Consiliului judeţean (CJ) Sălaj vor fi majorate cu 15%, începând cu luna aprilie, potrivit unei hotărâri aprobate joi de consilierii judeţeni.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre supus la vot, din luna noiembrie 2021 până în prezent, nivelul de salarizare al funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al CJ Sălaj a rămas neschimbat, în vreme ce salariul minim pe economie a ajuns la 3.000 lei, iar rata inflaţiei a fost de aproximativ 15%.

‘Luând în considerare cele prezentate, propunem stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj, începând cu luna aprilie 2023, acesta urmând să beneficieze de o majorare a salariilor de bază cu un procent de 15%’, se arată în documentul menţionat.

Decizia CJ Sălaj a fost criticată de consilierii judeţeni USR, care au solicitat amânarea creşterilor salariale, în contextul deficitului bugetar actual.

‘Măririle de salarii fără criterii de performanţă, fără analize serioase de oportunitate, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce, nu ni se par oportune la ora actuală şi par mai degrabă populiste. Creşterea de-a valma a tuturor salariilor cu 15% înseamnă creşteri de salarii între, aproximativ, 500 şi 2.000 lei, creându-se o şi mai mare discrepanţă între salariile din instituţiile publice’, precizează USR Sălaj, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

De altfel, cei doi consilieri USR s-au abţinut de la vot, însă proiectul ce prevede majorările salariale a fost adoptat. AGERPRES / (A, AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks