Crearea unui parc industrial, promovarea brandului judeţean pornind de la conceptul ‘Ţara Silvaniei’, investiţii în infrastructura de sănătate, modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi atingerea unui grad de colectare selectivă de 100% sunt câteva dintre obiectivele cuprinse în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Sălaj pentru perioada 2021-2027.
Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri de administraţia judeţeană, strategia este structurată în opt capitole şi două anexe şi reprezintă rezultatul unui proces de planificare strategică desfăşurat pe parcursul a opt luni, bazat pe prelucrarea şi analiza unui set extins de date statistice şi documente din domenii diverse, dar şi pe măsurarea percepţiei locuitorilor cu privire la calitatea vieţii în judeţ.
‘Acest document strategic este extrem de important pentru judeţul nostru, întrucât stabileşte direcţiile de acţiune pentru orizontul anului 2027, ţinând cont atât de nevoile comunităţilor, cât şi de avantajele competitive ale Sălajului. Este, practic, un instrument de lucru ce facilitează implementarea de proiecte care să asigure o dezvoltare armonioasă şi durabilă şi să permită recuperarea decalajelor economico-sociale faţă de alte zone ale ţării. Am convingerea că valorificând în mod eficient atuurile judeţului nostru, putem accelera ritmul de creştere economică, spori atractivitatea ca destinaţie turistică şi îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Sălajul are toate premisele pentru a deveni o zonă cu economie diversificată şi performantă, cu un mediu antreprenorial dinamic şi turism dezvoltat, cu identitate locală bine conturată, conectivitate crescută şi un sistem educaţional adaptat cerinţelor pieţei locale şi meseriilor viitorului’, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, în comunicatul menţionat.
Pentru perioada 2021-2027, administraţia judeţeană şi-a propus să implementeze 45 de proiecte în sănătate, infrastructură, turism, dezvoltare urbană şi rurală.