AcasăStiri generaleSălaj: Prima zi de la începutul pandemiei fără niciun pacient COVID-19 internat...

Sălaj: Prima zi de la începutul pandemiei fără niciun pacient COVID-19 internat la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sălaj, a marcat, luni, o premieră, fiind prima zi de la începutul pandemiei COVID-19 fără nici un pacient internat cu infecţie cu virusul SARS-COV2.

‘La preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, Sălajul înregistra o premieră negativă: era judeţul din România cu cea mai mare rată de infecţie raportată la mia de locuitori. Doar prin efortul şi implicarea noastră, a tuturor: autorităţi locale, cadre medicale, biserică, presă, cetăţeni şi nu numai, am reuşit să stopăm răspândirea agresivă a virusului SARS-COV2 pentru ca Spitalul Judeţean să nu intre în colaps. Vă mulţumesc deoarece, în ultimele luni, aţi răspuns pozitiv la sfaturile specialiştilor de a vă proteja cât mai bine de infecţia cu acest virus, iar mai apoi de a vă vaccina. Rezultatele foarte bune se văd astăzi. Judeţul Sălaj are o incidenţă de 0,02 cazuri/mia de locuitori şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău marcăm prima zi fără pacienţi COVID-19 internaţi. Dar nu trebuie să ne oprim aici. Virusul este ameninţător în continuare şi dacă nu aţi făcut-o până acum, vă îndemn să vă vaccinaţi. După cum puteţi vedea, este singura noastră şansă de a reveni la o viaţă normală’, a declarat, luni, Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, tot începând de luni, având în vedere scăderea ratei de incidenţă la nivelul judeţului şi a ratei de ocupare a paturilor pentru pacienţii cu infecţia COVID-19, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău reorganizează secţiile care au fost destinate tratării exclusive a pacienţilor COVID-19 sau au fost transformate în secţii suport.

Astfel, secţiile Reumatologie, Recuperare Medicală, Endocrinologie şi Dermatologie vor efectua, din nou, internări continue pentru pacienţii cu patologii specifice. Pentru tratarea pacienţilor COVID-19 sunt destinate în continuare un număr de 50 de paturi pe următoarele secţii: Infecţioase – 36, ATI – 7, Obstetrică-Ginecologie – 3, Psihiatrie – 2, Neunatologie – 2. AGERPRES / (AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks