Un proiect ce îşi propune descoperirea emoţiilor prin art-terapie şi joc, prin care 50 de copii cu dizabilităţi produse de boli rare şi familiile acestora vor beneficia de o îmbunătăţire a stării fizice şi psihice, va fi implementat la Zalău de Asociaţia Prader Willi din România (APWR).
Potrivit unui comunicat de presă al APWR transmis marţi AGERPRES, beneficiarii proiectului sunt 50 de copii cu dizabilităţi produse de boli rare şi familiile acestora. Scopul proiectului este îmbunătăţirea stării fizice şi psihice a copiilor cu boli rare şi tulburări din spectrul autismului.
‘Activităţile propuse în proiect sunt: ateliere de art-terapie, activităţi instructiv- educative şi corectiv-compensatorii, consiliere şi informare pentru părinţi, integrare prin educaţie senzorială, inclusiv sesiuni de citire/ascultare de poveşti sau poezii în camera senzorială, terapie prin muzică, dans şi terapie prin joc, activităţi online prin care susţinem beneficiarii să realizeze activităţi creative prin folosirea materialelor simple din casă. Cu ajutorul acestor activităţi copiii o să aibă oportunitatea de a înregistra îmbunătăţiri în ceea ce priveşte diferite comportamente adaptative, dezvoltarea de competenţe emoţionale, cognitive, sociale, motrice şi de autonomie personală’, se arată în comunicat.
Proiectul se va derula în perioada 17 ianuarie – 31 august şi este finanţat cu 25.000 de lei de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România, prin programul MOL pentru sănătatea copiilor
Asociaţia Prader Willi din România s-a înfiinţat în mai 2003, iar în iunie 2011 a deschis Centrul Pilot de Referinţă pentru Boli Rare – NoRo la Zalău, destinat pacienţilor cu boli rare care necesită îngrijire specializată şi personalizată.