AcasăStiri generaleSălaj: Purtarea măştii obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ şi program redus...

Sălaj: Purtarea măştii obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ şi program redus pentru baruri şi restaurante

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, iar programul restaurantelor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc poate fi doar până la ora 24,00, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, care intră în vigoare începând de vineri. Astfel, în urma şedinţei extraordinare a CJSU Sălaj desfăşurată miercuri s-a decis că, începând cu data de 9 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Sălaj, iar programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, şi al celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în spaţiu închis (în interior) şi exterior (la terase) să nu se poată prelungi după orele 24,00. De asemenea, începând de luni, 12 octombrie, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor şi a celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor din localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, dar se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Tot din 12 octombrie, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste spaţii, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori şi se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks