Acasă93Salvaţi Copiii: Tabere estivale pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt...

Salvaţi Copiii: Tabere estivale pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Salvaţi Copiii România organizează, în perioada iulie – august, tabere în zonele Păltiniş – Sibiu şi Zărneşti – Braşov pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în alte state şi care sunt incluşi în programele de suport ale organizaţiei din judeţele Dâmboviţa, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Olt, Dolj, Constanţa, Tulcea, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Conform unui comunicat al Salvaţi Copiii România transmis, miercuri, AGERPRES, taberele se înscriu în seria demersurilor recreative şi de socializare din programele de suport ale organizaţiei, care au rolul, pe de o parte, de a ocupa timpul liber al copiilor cu activităţi relevante şi, pe de altă parte, de a preveni izolarea socială şi înstrăinarea acestora.

Totodată, este stimulată dezvoltarea a diferite abilităţi ale celor mici, programul incluzând ateliere de dezvoltare personală, de dezvoltare a abilităţilor artistice, jocuri în aer liber, drumeţii în natură.

Aproape 14% dintre copiii români care au vârste de până la 17 ani împliniţi (536.000) au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în alte state în ultimul an, arată datele unui studiu naţional realizat de Salvaţi Copiii România la finalul anului trecut.

Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%) sunt primele trei destinaţii de migraţie pentru muncă în cazul femeilor. În cazul bărbaţilor, acestea sunt Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).

Aproape o treime dintre copiii care au fost întrebaţi (31%) au afirmat că nu au fost de acord cu plecarea părintelui/părinţilor la muncă în alte ţări.

În medie, mama pleacă prima dată la vârsta de 6 ani şi 11 luni a copilului; a fost plecată, în medie, 3,2 ani dintre cei 4,5 în care copilul s-a confruntat cu migraţia acesteia. Dintre mamele plecate să muncească în alte state, 58% se întorc în ţară o dată pe an, relevă studiul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks