Free Porn
xbporn
Acasă93Secretarul de stat Raul Pop (MMAP): Judeţul Bihor, model de bună practică...

Secretarul de stat Raul Pop (MMAP): Judeţul Bihor, model de bună practică în gestionarea deşeurilor

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor Raul Pop a declarat luni, la Oradea, că judeţul Bihor este ‘un model de bună practică în gestionarea deşeurilor’ şi că ‘ceea ce se întâmplă în Bihor este o previzionare a ceea ce se va întâmpla şi în alte judeţe ‘.

‘Bihorul este un judeţ privilegiat, are câţiva paşi înainte. Aici se vede, în primul rând, consecvenţa. Managementul deşeurilor este un domeniu concret care necesită consecvenţă şi dacă facem câte un mic pas înainte e important ca el să fie bine făcut. Ceea ce se întâmplă în Bihor este o previzionare a ceea ce se va întâmpla şi în alte judeţe. Managementul deşeurilor nu este un moft de moment, este o cerinţă foarte fermă din partea colegilor noştri din celelalte state membre ale Uniunii Europene, avem de recuperat decalaje pentru a ne ridica la nivelul altor state şi să ne protejăm de tot ce înseamnă importuri ilegale de deşeuri. Chiar astăzi am revizuit o versiune a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la capitolul deşeuri, în care se regăseşte, din fericire, cam tot ce ne-aţi prezentat dumneavoastră deja. Noi am pus în plan, printre altele, şi infrastructură suplimentară pentru colectare, creşterea capacităţii de reciclare, digitalizare, campanii de conştientizare’, a declarat secretarul de stat Raul Pop, în cadrul unei întâlniri cu oficialităţile din judeţ, la Prefectura Bihor.

Potrivit comunicatului remis de Consiliul Judeţean Bihor, demnitarul a venit în judeţul Bihor pentru a vedea modul în care se implementează Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

Consiliul Judeţean Bihor a început implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în luna octombrie 2020, iar cea mai mare parte a contractelor dintre operatorii de salubritate şi cetăţeni au fost semnate.

Instituţia a demarat un alt program pentru curăţarea vegetaţiei şi a deşeurilor din dreptul acostamentelor şi a şanţurilor aferente drumurilor judeţene din Bihor. De asemenea, vor fi amplasate recipiente pentru colectarea separată a deşeurilor şi în staţiile de autobuz judeţene.

Până la finalul lunii martie, Consiliul Judeţean Bihor va încheia protocoale de colaborare cu primăriile oraşelor Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta, prin care va construi câte o platformă de depozitare cu aport voluntar, care să deservească atât oraşele respective, cât şi localităţile din zonă.

‘Pe lângă cele patru oraşe, am convenit cu primăriile din Ştei şi Sânmartin să construiască aceste primării platformele, pentru că deja le au, iar CJ să achiziţioneze containerele pentru depozitare. Aceste platforme vor forma în final o reţea care va oferi posiblitatea fiecărui bihorean ca pe o distanţă de cel mult 10 kilometri să poată să îşi depoziteze cu titlu gratuit toate acele categorii de deşeuri care nu sunt ridicate prin funcţionarea SMID. Vorbim aici de deşeurile care rezultă din construcţii şi demolări, de cauciucuri, chiuvete, mobilier mare, diferite tipuri de ulei şi alte deşeuri care nu fac parte din cele cinci fracţii ce formează obiectul SMID. Vrem să achiziţionăm apoi şi să punem în funcţiune un sistem de gestionare a deşeurilor din zonele montane, pentru că acolo merg în sezon şi la sfârşit de săptămână, mii de oameni şi problema deşeurilor nu este rezolvată’, a precizat Mircea Mălan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi preşedintele A.D.I. Ecolect.

Tot până la finalul lunii martie, A.D.I. Ecolect, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, va depune un proiect pe fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicaţii integrate pentru managementul deşeurilor din judeţ.

La întâlnirea de la Prefectura Bihor au participat Mircea Mălan, vicepreşedinte al CJ Bihor şi preşedinte al A.D.I. Ecolect, Bujor Chirilă, directorul A.D.I. Ecolect, subprefectul Bothazy Nandor, viceprimarul Municipiului Oradea, Marcel Dragoş şi reprezentanţii firmelor de salubritate, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor şi ai Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Bihor.

Vizita oficialului a continuat în teren, la Staţia de Tratare Mecano-Biologică şi depozitul Eco Bihor şi la Staţia de transfer Marghita.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks