AcasăStiri generaleSector 2: Acţiune de ecologizare pe Pajiştea Petricani; voluntarii, aşteptaţi să dea...

Sector 2: Acţiune de ecologizare pe Pajiştea Petricani; voluntarii, aşteptaţi să dea o mână de ajutor

O acţiune de ecologizare va avea loc duminică pe Pajiştea Petricani, zonă în care Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti urmează să amenajeze un traseu tematic dedicat bio-diversităţii.

Acţiunea de ecologizare este sprijinită de Primăria Sectorului 2 şi de Administraţia Fondului pentru Mediu, anunţă consilierul local USR Radu Nedelcuţ.

‘Vă invit duminică, la ora 11.00 dimineaţa, pe Pajiştea Petricani, la o acţiune de ecologizare a uneia dintre cele mai frumoase şi mai sălbatice zone naturale din Sectorul 2. Pajiştea Petricani este un teren cu o suprafaţă de aproximativ 15 hectare aflat pe malul lacului din dreptul sediului Romsilva, în apropierea Şoselei Petricani. Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti urmează să amenajeze în această locaţie un traseu tematic dedicat bio-diversităţii, un loc pentru întâlniri comunitare (unde vor fi organizate inclusiv discuţii cu specialişti), precum şi hoteluri pentru insecte sau căsuţe pentru păsărele’, a scris Radu Nedelcuţ, pe Facebook.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt aşteptaţi pe Aleea Ştrandul Tei în faţa porţii Romsilva.

Pajiştea Petricani se află pe malul unuia dintre lacurile formate de râul Colentina, în dreptul sediului Romsilva, la mică distanţă de Şoseaua Petricani. Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a salutat demersul primăriei.

‘Zona merită să devină arie naturală urbană şi în viitorul (foarte) apropiat, vom amenaja pe Pajiştea Petricani un traseu tematic dedicat biodiversităţii şi un loc pentru întâlniri comunitare’, a precizat asociaţia, pe Facebook.

În februarie, preşedintele Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti, Florin Stoican, a declarat pentru AGERPRES că amenajarea traseului tematic este finanţată prin Platforma de mediu pentru Bucureşti, program iniţiat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

‘Acolo e o pajişte foarte frumoasă, una dintre cele mai sălbatice pajişti rămase în tot Bucureştiul şi e mărginită pe de o parte de un lac, pe de altă parte de pădure. O să amenajăm un traseu tematic prin care vizitatorii să descopere biodiversitatea zonei. Vor fi nişte puncte de informare amplasate din loc în loc, în care vor afla oamenii despre păsările de apă, despre păsările de pădure, despre fluturi şi insecte, despre flori, despre biodiversitate şi multe altele. (…) Sunt două categorii de specii de păsări acolo. Pe de o parte sunt speciile de apă, pentru că e pe malul lacului şi de fiecare dată când am fost acolo am văzut lişiţe, găinuşe, pescăruşi, raţe, stârc, lebede şi diferite specii de apă. Pe de altă parte, pentru că pe partea cealaltă e mărginită de un rest de pădure – a fost o pepinieră acolo, acum 100 şi ceva de ani şi au rămas nişte pini, stejari şi mesteceni frumoşi – sunt specii cântătoare, specii forestiere’, a precizat Stoican.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks