AcasăStiri generaleSector 2: Proiect privind amenajarea de piste de biciclete, adoptat de Consiliul...

Sector 2: Proiect privind amenajarea de piste de biciclete, adoptat de Consiliul local

Consiliul Local Sector 2, reunit vineri în şedinţă, a adoptat un proiect de hotărâre privind amenajarea a 36,45 de kilometri de piste pentru biciclete, care vor conecta puncte de interes din această zonă administrativă.

S-au înregistrat 24 de voturi pentru această hotărâre care aprobă asocierea şi acordul de parteneriat cu Primăria Capitalei în vederea realizării proiectului ‘Amenajare piste de biciclete pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti ‘.

Actul normativ prevede depunerea unei cereri de finanţare pentru acest proiect prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar valoarea maximă eligibilă este de aproape 36 de milioane de lei fără TVA.

Primarul Radu Mihaiu a subliniat, în şedinţa Consiliului local, că realizarea de piste de biciclete reprezintă o componentă în rezolvarea problemei traficului din Bucureşti.

‘Bicicleta în trafic înseamnă o maşină mai puţin, mai puţine noxe, dar şi mai puţină aglomeraţie în trafic. (…) Acest proiect prevede inclusiv staţii de parcare de biciclete securizate’, a adăugat el.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks