AcasăStiri generaleSector 2: Suma alocată per elev pentru programul 'Şcoală după şcoală' ar...

Sector 2: Suma alocată per elev pentru programul ‘Şcoală după şcoală’ ar putea creşte la 40 de lei

Suma alocată per elev în cadrul programului ‘Şcoală după şcoală’ în Sectorul 2 ar urma să crească de la 35 de lei la 40 de lei pe zi, conform unei propuneri formulate de liberali, dar susţinută şi de celelalte grupuri politice din Consiliul Local.

Ideea a fost pusă în discuţie joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, de către Silviu Feroiu (PNL). Potrivit acestuia, de program ar trebui să beneficieze 3.000 de elevi.

‘Noi ne dorim să crească şi calitatea serviciilor de hrană. Îi rog pe domnii directori care sunt implicaţi în achiziţia acestor servicii să ţină cont foarte mult şi de calitate, nu doar de cantitate, pentru că o şcoală fără o hrană adecvată nu poate să ajungă la o performanţă extraordinară’, a spus el.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că va supune votului acest proiect în prima şedinţă în care va fi posibil, având în vedere că trebuie respectate şi cerinţe referitoare la transparenţa decizională.

‘Susţin ambele cerinţe. Şi aceea de a propune modificarea hotărârii de Consiliu Local privind programul ‘Şcoală după şcoală’ în următoarea şedinţă, care să integreze ajustarea cu inflaţia de la 35 de lei la 40 de lei pe zi. Asta înseamnă de la 700 de lei pe lună la 800 de lei pe lună, pentru fiecare elev’, a spus Mihaiu.

Popescu Lenuţa (PSD) a susţinut creşterea numărului de elevi care beneficiază de programul ‘Şcoală după şcoală’, dar a menţionat că unele unităţi de învăţământ se confruntă cu problema spaţiului. În opinia ei, suma zilnică alocată per elev ar putea fi majorată chiar cu 10 lei, în contextul inflaţiei.

‘Nu 3.000. Noi suntem de acord şi cu 10.000 (de elevi, n.r.). Problema este alta: spaţiul disponibil din unităţile de învăţământ. Mi-aş dori tare mult ca doamna inspector să verifice toate unităţile de învăţământ din sectorul 2 şi să ne spună de ce unele unităţi de învăţământ care au spaţiu disponibil nu implementează programul ‘Şcoală după şcoală’. Nu vreau să spun şcolile, că le ştiu foarte bine – acolo unde există spaţii, dar nu implementează programul ‘Şcoală după şcoală’. Să ştim şi noi care este cauza’, a spus ea.

Primarul Radu Mihaiu a cerut să i se comunice care sunt şcolile respective, adăugând că vrea să se implice personal pentru a rezolva acest aspect.

‘Până în martie sau aprilie se formează asociaţiile care se validează cu inspectoratul. Este un moment bun să începem discuţiile pentru acele şcoli care nu au SDS, să le ajutăm să îşi formeze asociaţiile de părinţi şi în acest fel va creşte capacitatea şi poate vom avea, nu 3.000 de copii, ci mai mult: 4.000 sau 5.000, limita fiind într-adevăr logistică – spaţiul. Spaţiul în care copiii să poată lua o masă caldă şi unde să poată rămâne. Dacă reuşim să înscriem mai multe şcoli în acest program, cu siguranţă vor fi şi mai mulţi copii’, a spus primarul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks