Sector 3: Acces pentru cetăţeni la terenurile de sport din şcoli (proiect)

0
395

Cetăţenii vor avea acces gratuit la terenurile de sport în aer liber şi la spaţiile de recreere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pentru activităţi sportive-recreative, potrivit unui proiect de hotărâre care se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 3 din 13 septembrie.

Regulamentul propus pe această temă prevede că programul de acces va începe cu o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităţilor şi numai după programul de învăţământ obligatoriu, cât şi al celorlalte activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ.

Programul de acces în zilele din timpul anului şcolar, precum şi în timpul vacanţelor se va stabili până la ora 20,00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie – 31 martie) şi ora 22,00 pentru sezonul de vară (1 aprilie – 31 octombrie), cu posibilitatea restrângerii acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. Acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat nocturnă, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22,00.

În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 9,30-13,00 şi 16,00-20,00 pentru sezonul de iarnă şi ora 22,00 pentru sezonul de vară, cu excepţia zilelor în care se desfăşoară examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi pe care le desfăşoară unitatea de învăţământ sau autoritatea locală. Programul se aplică pentru unităţile fără instalaţie de iluminat nocturnă. Acolo unde terenurile de sport şi spaţiile de recreere sunt prevăzute cu nocturnă sau instalaţie de iluminat programul de acces, indiferent de sezon, este până la ora 22,00.

Elevul cu vârsta sub 10 ani va fi însoţit de aparţinător care să-l supravegheze. Acesta va răspunde de acţiunile minorului.

Copiii mai mici de 14 ani trebuie să aibă asupra lor un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta poate fi contactat de agenţii de pază ai unităţii de învăţământ.

Utilizatorii terenurilor de sport şi al spaţiilor de recreere trebuie să nu fumeze, să nu consume băuturi alcoolice şi să nu mănânce seminţe.

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei prevede că se aprobă asocierea Sectorului 3 cu restul sectoarelor Capitalei în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Bucureşti.

Sursa: AGERPRESS