test
AcasăStiri generaleSector 4: Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore, suspendat din...

Sector 4: Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore, suspendat din funcţie

Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore a fost suspendat din funcţie până finalizarea cercetărilor de către organele abilitate, potrivit unui punct de vedere al Primăriei Sectorului 4, transmis, marţi, AGERPRES.

Pe 14 iulie 2021, autoritatea locală a luat la cunoştinţă despre un posibil abuz comis de asistentul maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia.

Conform sursei citate, DGASPC Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal, a instituit protecţia lor în regim de urgenţă la unul din centrele aflate în subordine şi l-a suspendat din funcţie pe asistentul maternal.

Totodată, a fost sesizată Poliţia şi a fost informată Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, se mai arată în punctul de vedere.

Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor de către asistentul maternal.

‘Cercetările au fost declanşate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliţie a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgenţă cu privire la faptul că două minore ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament’, a informat Poliţia Capitalei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks